Ingezonden persbericht


-persbericht-

Zibbmail
Rechtstreeks toegang tot mail, agenda en contactpersonen via web en mobiel

Maarssen - 21 juli 2005 Iedereen die gebruik maakt van Outlook, kan vanaf vandaag overal ter wereld bij zijn mail, agenda en contactpersonen. Via het web, de mobiele telefoon en PDA. De dienst, ontwikkeld door Twigger, is te bereiken via www.zibb.nl.

Naast het inzien van e-mail(folders), contactpersonen en agenda, kan de gebruiker alle gangbare functies uitvoeren zoals antwoorden, doorsturen, verwijderen en verplaatsen. Men kan zich aanmelden voor een gratis testperiode van twee weken op www.zibb.nl/mail. Een abonnement op de dienst kost 50,00 exclusief btw per gebruiker per jaar.

Voor wie is zibbmail?
Zibbmail is ontwikkeld voor werknemers van bedrijven die nog geen webfunctionaliteit voor mail, adresboek of agenda bieden. Met een abonnement bij Zibbmail kan men toch over dergelijke functionaliteiten beschikken. Bovendien kan Zibbmail ook goed in de thuissituatie worden gebruikt. Gebruikers kunnen zelf hun eigen Outlook beschikbaar maken.

Zo werkt zibbmail
Gebruikers installeren na het aanmelden de "zibbmailclient" op hun computer. Naast het ingeven van de bij de aanmelding gekozen gebruikersnaam en wachtwoord, hoeft de eindgebruiker niets te configureren.

Bij vertrek van de werkplek start de gebruiker de "zibbmailclient" en vergrendelt hij vervolgens de computer. Onderweg kan de gebruiker vervolgens via de website of mobiele site van Zibbmail inloggen en zo rechtstreeks toegang krijgen tot de Outlook-omgeving. De informatie is helemaal live (geen synchronisatie). Alles wat de gebruiker doet, gebeurt daadwerkelijk op dat moment in Outlook.

De mobiele site ondersteunt alle mobiele telefoons met internettoegang via alle mobiele operators. Mobiele telefoons, Smarthphones en PDA's worden door het systeem herkend en de content wordt vervolgens op de juiste wijze aangeboden.

Veiligheid
Zibbmail beveiligt alle informatie die wordt verstuurd via het zogeheten SSL-protocol. Deze beveiligingstechnologie is de internetstandaard voor het veilig versturen van informatie over het internet.

Zibbmail heeft verder geen invloed op het beveiligingsniveau van het netwerk en/of de computer zelf. Deze bevindingen worden gestaafd door een veiligheidsaudit die is uitgevoerd door Ordina in opdracht van zibb.nl en Twigger.

----------
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht