KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

20-7-2005

Dertiende plaats team Janneke Hin na derde dag WK Yngling

Mondsee Na de derde dag van het Wereld kampioenschap Yngling staat het team van Janneke Hin op een dertiende plaats in het tussenklassement. Het team van Mandy Mulder vinden we op een vijftiende plaats.

Er zijn vandaag twee wedstrijden gevaren, wat het totaal brengt op zes. Na vandaag kon het slechtste resultaat worden afgetrokken. De omstandigheden waren wederom lastig met een wind die voortdurend draaide. De resultaten zijn dan ook bij de meeste deelnemers erg wisselend.

Het team van Janneke Hin begon de eerste wedstrijd vandaag redelijk, maar verloor in het voordewindse rak veel plaatsen en eindigde uiteindelijk als 27e. De tweede race was de start niet goed en lag het team van Janneke achteraan. Ditmaal wisten de dames zich echter goed omhoog te varen en finishte als zesde.

Voor het team van Mandy Mulder was er grote teleurstelling. In de eerste race hebben de meiden goed gevaren en kwamen ze als twaalfde over de finishlijn. In de tweede race voeren ze erg sterk en werden derde maar helaas waren de dames te vroeg gestart en hierdoor kregen zij een OCS. Als ze niet te vroeg gestart waren dan hadden deze meiden nu op een zesde plek in het tussenklassement gestaan.
Het team van Mandy Mulder vaart erg goed dit WK, het zijn alledrie nog jonge meiden die heel veel geleerd hebben dit toernooi, aldus
bondscoach Jaap Zielhuis.

Morgen is er een rustdag gepland maar vrijdag gaat het WK weer verder met twee wedstrijden op het programma. Het WK duurt nog tot en met zaterdag 23 juli. Ook voor zaterdag staan er nog twee wedstrijden gepland.

Stand:

1. Sharon Ferries (NZL) met 23 punten

2. Sally Barkow (USA) met 25 punten

3. Ulrike Schuemann (GER) met 35 punten
13. JANNEKE HIN (NED) met 58 punten
15. MANDY MULDER (NED) met 67 punten

In het Open Wereldkampioenschap staat het Nederlandse team van Maarten Jamin op een eerste plaats in het tussenklassement en het Nederlandse team van Tom Otte op een tweede plaats.

Meer informatie en uitslagen kunt u vinden op onderstaande website.

Internetadres: www.yngling2005.com
E-mailadres:femke.vanstraten@watersportverbond.nl