Nieuwe Logeeropvang en sport- & speldagen

21.07.2005 / 08:43 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Zorgmakelaar nederland

Persbericht

Nieuwe Logeeropvang en sport- & speldagen
voor kinderen, jongeren en volwassenen met een geestelijke of lichamelijke beperking

LOGEEROPVANG IN DE ZOMERVAKANTIE

Zomervakantie! Veel vrije dagen. Veel plezier met vrienden en vriendjes, maar ook verveling. De vrije periode kan voor ouder en kind ook net iets te lang zijn. Een leuke logeerpartij in een onbekende omgeving is dan een welkome onderbreking.

Zorgmakelaar Nederland is de professionele bemiddelaar van Logeeropvang.nu, die kinderen, jongeren en volwassenen met beperkingen ondersteunt om te komen tot maximale zelfontplooiing en regie over eigen leven. Zij organiseert landelijk logeeropvang en daarnaast sport- en speldagen in de gemeente Midden Drenthe.

LOGEERHUIS OF LOGEERGEZIN

In een gezin waarin één van de kinderen een beperking heeft, is de zorg soms een zware taak voor de ouders. De voortdurende verantwoordelijkheid maakt soms dat het plezier van het opvoeden naar de achtergrond verdwijnt. Logeren kan in dit geval een oplossing zijn. In de praktijk blijkt het organiseren van een dergelijke logeerpartij echter veel inspanningen te kosten. Het blijkt dat het niet altijd mogelijk is om rekening te houden met de wensen van ouder en of kind. Zorgmakelaar Nederland is gespecialiseerd in de bemiddeling tussen haar cliënten en de logeerhuizen en de logeergezinnen.

Een verblijf in een logeerhuis kan in principe op alle dagen van de week plaatsvinden. Bovendien kan er vakantieopvang geregeld worden. Zorgmakelaar Nederland zorgt ervoor dat logeeropvang een plezier voor iedereen wordt.

Logeren in een logeergezin sluit aan bij het basisidee dat kinderen en jongeren zoveel mogelijk behoren op te groeien in een gezin. Zorgmakelaar Nederland richt zich met name op het werven van geschikte en passende logeergezinnen. Deze selectie is op basis van criteria als: jeugdvriendelijkheid van gezin en huis, veiligheid en pedagogische vaardigheden. Van zeer groot belang is de klik tussen logé en logeerouders. De match en de plaatsing worden zorgvuldig tot stand gebracht. Zorgmakelaar Nederland blijft altijd op de achtergrond aanwezig. Zij draagt zorg voor de kwaliteit en de administratieve afhandeling van de logeerperiodes en zij is beschikbaar voor vragen of eventuele problemen. Kijk voor meer informatie op www.zorgmakelaar-nederland.nl of bel met 0900 2967436

NIEUWE ACCOMMODATIE VOOR LOGEEROPVANG

Zorgmakelaar Nederland organiseert logeeropvang in het Logeerhuis in het Groningse Meeden en het Drentse Hooghalen. De accommodatie in Meeden, een aangepast boerenbedrijf op het Groningse platteland, is sinds mei 2005 voor logeergroepen met succes in gebruik. De locatie Hooghalen gaat begin september van start.

Tijdens de feestelijke Open Dag op 10 a.s. september zijn belangstellenden van harte welkom een kijkje te komen nemen op de nieuwe accommodatie. Geïnteresseerde ouders en hun kinderen kunnen zich tevens inschrijven voor het eerste logeerweekend van 16 t/m 18 september a.s. Voor meer kunt u ook en kijkje nemen op www.logeeropvang.nu

ACTIEVE SPORT- EN SPELDAGEN o.a. OP 23 JULI, 3 en 24 SEPTEMBER A.S.

Zorgmakelaar Nederland is initiatiefnemer en organisator van de sport- en speldagen. Zij werkt samen met de uitvoerende sport- en spelbegeleiders van Freetime. Deze dagen zijn speciaal voor kinderen, jongeren en volwassenen die niet altijd in andere groepen kunnen wennen of meekomen door bijvoorbeeld pesten, ADHD of PDD-NOS of geestelijke of lichamelijke beperkingen.

Voor de speldagen geldt dat de deelnemers aangepast aan leeftijd, niveau en handicap met plezier onder deskundige leiding kunnen sporten en actief bezig kunnen zijn zonder dat hun beperking hen daarbij in de weg staat. Tijdens de activiteiten is er persoonlijke aandacht voor het aanleren van diverse vaardigheden.

Een dergelijke dag kan bekostigd worden uit een Persoons Gebonden Budget.

Het vakantiekamp vindt plaats van 2 t/m 5 augustus a.s. Kijk voor meer informatie of opgave op www.logeeropvang.nu of bel met 0900 2967436

NOTE VOOR DE REDACTIE

Contactpersoon:
Grieta van Ittersum van Zorgmakelaar Nederland
T. 0900 2967436
M. 06 54225311
E. info@zorgmakelaar-nederland.nl

Adres:
Zorgmakelaar Nederland
Kanaalweg 1E
9411 KB Beilen
I. www.logeeropvang.nu en www.zorgmakelaar-nederland.nl

Digitaal:
Beeldmateriaal is op aanvraag verkrijgbaar.
Verzoek bij plaatsing onze links (www.logeeropvang.nu en www.zorgmakelaar-nederland.nl) op uw site te vermelden. De mogelijkheid bestaat uw link op onze site te plaatsten.

Inschrijven:
Vraag inschrijfformulier aan via 0900 2967436 of in te vullen op www.zorgmakelaar-nederland.nl