Politie Gelderland-Zuid

Vrijwilligers helpen mee aan goed verloop Vierdaagse

Nijmegen 21-07-2005 - (02)

Dat de politie er veel werk in steekt om tijdens de Vierdaagsemarsen en Vierdaagsefeesten iedereen zon prettig mogelijke tijd te bezorgen, zal bekend zijn. Misschien is het veel minder bekend dat een deel van al die politiemannen en vrouwen lid zijn van de vrijwillige politie. Deze Vierdaagse zijn er 46 vrijwilligers actief. Zij komen niet alleen uit onze eigen korps, maar ook uit omliggende korpsen, zoals Gelderland-Midden, Brabant-Noord en Limburg-Noord.

Vrijwillige politieman voor een veilige oversteek

Vrijwilligers worden vaak ingezet tijdens grote evenementen. In onze regio kunt u daarbij denken aan evenementen als het Fruitcorso en Appelpop in Tiel, de paardenmarkt in Hedel, alle wedstrijden van NEC en natuurlijk de Vierdaagse. Momenteel hebben we in Gelderland-Zuid een kleine 50 vrijwilligers in dienst. Nog eens tien vrijwilligers zijn in opleiding. De taken van een vrijwilliger bij de politie bestaan onder andere uit:
* Algemene surveillance ter handhaving van de openbare orde en het verlenen van hulp
* Het opsporen van eenvoudige misdrijven
* Het geven van bekeuringen
* Werkzaamheden bij de receptie van politiebureaus en bij publieksservice

Werving
Gelderland-Zuid heeft de komende jaren nog meer vrijwilligers nodig. Daarom is er tijdens de Vierdaagse een wervingscampagne gestart. Via een gratis freecard, die ruimhartig in de stad verspreid wordt, willen we vrijwilligers werven. Met de kaart kunnen lopers bijvoorbeeld aan het thuisfront melden hoe het ze vergaat tijdens de wandelmarsen en kunnen feestvierders iets van de geweldige sfeer in Nijmegen aan de rest van de wereld overbrengen. Op de banner naast deze tekst kunt u uitgebreide informatie vinden over het werken als vrijwilliger.

Vrijwillige politieman voor een veilige oversteek

De kaart is tijdens de Vierdaagseweek te krijgen in de restaurants en cafés in Nijmegen, in alle politiebureaus en bij alle mobiele politieposten in de stad. Ook bij de verkeersregelaars die tijdens de intocht op vrijdag 22 juli op het kruispunt van Via Gladiola met de Groenestraat staan is de kaart te krijgen. Ook delen politiemensen langs de wandelroutes bij gelegenheid de kaarten uit.