Ingezonden persbericht


---




PERSBERICHT

Onderzoek Interview NSS: werknemers werken beter in een schone werkomgeving Zorgmedewerkers willen meer tijd en geld voor schoonmaak

Capelle aan den IJssel, 21 juli 2005 - Veel medewerkers (74%) in de intramurale zorg vinden dat er meer tijd en geld beschikbaar moet komen voor schoonmaak. Dat blijkt uit een onlangs gehouden onderzoek door Interview NSS in opdracht van schoonmaakbedrijf Hago. Aan tweehonderd werkenden in de zorg is via online enquêtering gevraagd naar het belang van een schone werkplek. Volgens 35% van de ondervraagden is er onvoldoende aandacht voor schoonmaak. Een ruime meerderheid vindt een schone werkomgeving belangrijk tot zeer belangrijk. En 83% geeft aan beter te kunnen werken in een schone werkomgeving.

In de intramurale zorg heeft 55% van de werknemers het gevoel dat er momenteel wordt bezuinigd op schoonmaak binnen het eigen pand. 33% vindt de werkomgeving niet schoon. Zo wordt de PC als minst schoon beschouwd (41%), gevolgd door de kamers van bewoners/patiënten (37%). Ook is gevraagd naar de grootste ergernis als het gaat om vieze plekken binnen de werkomgeving. Vies sanitair/vies toilet wordt door 79% genoemd als de grootste ergernis. Een vies bureau (34%), vieze kamers van bewoners/patiënten (32%) en vieze behandelkamers (10%) zijn ook bronnen van ergernis.

Prijs
Volgens Paul van Bree, commercieel directeur van Hago, bevestigen de meeste uitkomsten de verwachtingen. "Wat wel opvallend is, is dat 55% van de ondervraagde werknemers in de intramurale zorg het gevoel heeft dat er op dit moment binnen de eigen organisatie bezuinigd wordt op de schoonmaak. Het is toch gek dat we klaarblijkelijk een schonere werkomgeving willen en ons daar allemaal prettiger in voelen, maar dat de prijs als enige onderscheidend is."

Over Hago
Hago Nederland B.V. is één van de top drie spelers in de markt voor schoonmaakbedrijven. Hago levert vanuit vijf regionale bedrijven schoonmaakdiensten door heel Nederland. Hago heeft zich gespecialiseerd in het schoonhouden van ziekenhuizen, kantoren, scholen en treinen, maar ook industrieën en cleanrooms. In totaal telt Hago 7.000 medewerkers. De totale omzet in 2004 bedroeg 134 miljoen euro. Hago maakt deel uit van Vebego International, dat in zeven landen actief is op het gebied van schoonmaak, facilitaire dienstverlening en personeelsdiensten.

/////


Noot voor de redactie /