Lekstroom, 09.45 uur

Utrecht 21-07-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Politie houdt medeverdachten beroving aan

VIANEN De politie heeft woensdagavond 20 juli twee medeverdachten van een straatroof aangehouden.

Een 16-jarige jongen uit Vianen stond maandagavond omstreeks 23.15 uur samen met zijn vrienden voor de regen te schuilen onder een brug op de Middelwaard, toen er drie jongens op hen af kwamen. Eén van deze jongens bedreigde de 16-jarige jongen met een mes. Hij moest geld af geven. Dit had hij echter niet bij zich.

Toen de verdachten waren weggevlucht waarschuwden de slachtoffers de politie. Door onderzoek in de omgeving kon vrijwel direct een 17-jarige jongen uit Utrecht worden aangehouden. De andere twee verdachten werden niet meer aangetroffen. Woensdagavond kon de politie de twee medeverdachten een 17 jarige jongen uit Harreveld en een 18-jarige man uit Sliedrecht op de Benedictushof aanhouden. De jongens worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de straatroof.

Winkeldieven aangehouden

NIEUWEGEIN Bij een winkel aan de Veldwade heeft de politie woensdagavond drie personen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Medewerkers van de winkel zagen omstreeks 19.15 uur dat twee vrouwen en een man een aantal pakken wandtegels wilden meenemen zonder deze eerst bij de kassa af te rekenen. Bij de uitgang werd het drietal een 53 en 45-jarige man en een 30-jarige vrouw allen uit Lelystad - aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie.