Politie Hollands Midden


---
Datum: 21 juli 2005

Katwijk Aanrijding tussen fietser en auto Op woensdag 20 juli, omstreeks 21.00 uur, heeft er op de Valkenburgseweg een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto. De fietser, een jongen van 17 jaar uit Katwijk, reed vanuit een steeg de Valkenburgseweg op om linksaf te slaan in de richting van Katwijk. Bij het oversteken liet hij de van linkskomende automobilist niet voor. De automobilist, een 54-jarige man uit Valkenburg, kon een aanrijding niet meer voorkomen. De jongen is ten val gekomen en heeft schouderletsel opgelopen.

Leiden Woninginbraken De politie onderzoekt twee woninginbraken, één inbraak aan de Julianakade en één aan de Morskade. Tussen 17.00 uur en 21.00 uur, op woensdag 20 juli, is er ingebroken aan de Julianakade, waar onder andere mobiele telefoons en fietsen zijn gestolen. In een woning aan de Morskade zijn midden in de nacht inbrekers binnengedrongen. Uit deze woning is een tas met inhoud meegenomen.

Leiden Poging diefstal uit bedrijf De politie kreeg op donderdag 21 juli, rond 02.20 uur, de melding dat er een ingebroken werd bij een bedrijf aan de Rijnsburgerweg. Computerkasten waren inmiddels uit het bedrijf gehaald en stonden klaar ingeladen te worden. Ter plaatse trof de politie de computerkasten aan en hebben zij de kasten weer teruggezet in het bedrijf. Een speurhond is vervolgens ingezet om in de omgeving te zoeken naar verdachten, maar dit heeft geen resultaat meer opgeleverd. De politie zet het onderzoek voort.

Boskoop Vrachtauto tegen personenauto De politie assisteerde op woensdag 20 juli, omstreeks 16.15 uur, op de weg Den Ham. Op deze weg was een vrachtauto op een personenauto geklapt. De automobiliste van de personenauto, een 59-jarige Boskoopse, reed op Den Ham uit de richting van de Alphenseweg. Zij remde af om tegenliggers voor te laten gaan en stond net na de bocht stil. De achteropkomende vrachtautochauffeur, een 50-jarige Amsterdammer, merkte dit te laat op en kon niet meer op tijd stoppen. De automobiliste is door de klap vast komen te zitten, maar kon door de ambulance medewerkers uit het voertuig worden gehaald. Zij is met kneuzingen overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis en mocht in de loop van de avond weer naar huis.

Moordrecht Aanhouding na ingooien ruiten De politie heeft een 46-jarige man uit Moordrecht aangehouden nadat hij twee ramen van een toegangsdeur en een raam van de financiële afdeling van het Gemeentehuis aan het Westeinde had vernield. De man wilde na zijn aanhouding geen verklaring afleggen, de reden van de vernielingen is dan ook nog onbekend. Vermoedelijk gaat het om een financiële kwestie. De man moet zijn daden in september voor de rechter verantwoorden.

Schoonhoven Aanhouding van inbreker De politie heeft op woensdag 20 juli, omstreeks 17.00 uur, een 18-jarige man uit Schoonhoven aangehouden die verantwoordelijk wordt gehouden voor een woninginbraak aan de C.G. Roosweg. De inbraak vond plaats in de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 juli. Inbrekers, vermoedelijk waren het er meer, zijn via de achterzijde van het huis binnengedrongen en hebben onder andere parfumflessen en spelcomputers weten mee te nemen. Een deel van de gestolen goederen zijn weer terug bij de rechtmatige eigenaar. De politie stelt een onderzoek in naar de mogelijke andere inbrekers die bij deze braak betrokken waren.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --