Stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht 21-07-2005 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Controles bij bussluis

UTRECHT Tijdens twee controles op de Rijksstraatweg schreef de politie woensdag 19 bekeuringen uit omdat automobilisten gebruik maakten van de bussluis.

Tussen 07.45 en 08.15 uur reden 14 automobilisten door de bussluis en ontvingen een bekeuring. Tussen 17.00 en 18.15 uur maakten veel automobilisten rechtsomkeert, toen zij de politiecontrole zagen. Vijf reden er door en ontvingen een bekeuring.

Twee tasjesdieven aangehouden

UTRECHT Woensdagochtend hield de politie op de Oudegracht twee verdachten aan die even daarvoor in een horecagelegenheid op het Voor Clarenburg een vrouw hadden beroofd van haar tas.

Om 10.30 uur zat een 21-jarige vrouw uit Utrecht met haar moeder bij een horecagelegenheid aan het Voor Clarenburg. Zij merkte dat haar handtas was weggenomen en rende naar buiten. Daar zag zij de twee daders nog lopen en wist de tas uit hun handen te trekken. Een getuige belde de politie, die even later, op basis van het signalement, de twee verdachten kan aanhouden op de Oudegracht. De verdachten, een 42-jarige en een 43-jarige man uit Utrecht, zijn aangehouden en ingesloten op het politiebureau. Het slachtoffer, een 21-jarige vrouw uit Utrecht, mistte niets uit haar tas.

Verdachte van poging woninginbraak aangehouden

UTRECHT Woensdagmiddag heeft de politie een 15-jarige jongen uit Utrecht aangehouden op verdenking van poging woninginbraak op de Rooseveltlaan.

Om 14.10 uur kreeg de politie de melding dat een paar jongens hadden geprobeerd in te breken in een woning aan de Rooseveltlaan. Agenten zagen op de kruising van de Rooseveltlaan met de Bernadottelaan een drietal jongens lopen die aan het gegeven signalement voldeden. Bij het zien van de politie vluchtten de jongens de wijk in. De agenten wisten één van de jongens, een 15-jarige jongen uit Utrecht, aan te houden. Hij is ingesloten op het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Aangehouden winkeldieven blijken illegaal in Nederland

UTRECHT Woensdagmiddag heeft de politie op twee verschillende locaties winkeldieven aangehouden. Beide verdachten zijn na afhandeling van de winkeldiefstal overgedragen aan de Vreemdelingen Politie omdat zij illegaal in Nederland verblijven.

Om 14.50 uur hield de beveiliging van een winkel aan de St. Jacobsstraat een 28-jarige man uit s Gravenhage aan. De man had enkele kledingstukken gestolen.

Om 17.50 uur hield het winkelpersoneel van een winkel aan de Doornburglaan een 35-jarige vrouw z.v.w.o.v.p. (zonder vaste woon of verblijfplaats) aan. Zij had enkele goederen uit de winkel gestolen. In beide gevallen nam de politie de verdachten over en nam ze mee naar het politiebureau. Daar is tegen beide verdachten proces verbaal opgemaakt. Tevens bleek in beide gevallen dat de verdachte illegaal in Nederland verbleef. Ze zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.