Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht 21-07-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Te diep in glaasje gekeken

AMERSFOORT In de nacht van donderdag op vrijdag is een 71-jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 00.55 uur werd hij gecontroleerd op de Soesterweg. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken, waarop hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 365 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw beroofd van tas

AMERSFOORT Op woensdagmiddag is een 62-jarige vrouw uit Amersfoort beroofd van haar tas.

Omstreeks 16.30 uur liep zij op een parkeerplaats op de van Bemmelstraat. Plotseling kwam er een auto naast haar staan. Een man in de auto pakte haar tas vast en gaf haar een duw, waardoor zij ten val kwam. Met de tas vluchtte de verdachte weg.

Signalement verdachte: getinte huidskleur, pokdalig en rond gezicht, stoppelbaardje, stevig postuur en hij droeg lichte kleding.

De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie van het district Eemland zuid, via: 0900-8844.

Gestolen fiets

AMERSFOORT In de nacht van woensdag op donderdag is een 22-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van diefstal cq heling van een fiets.

Omstreeks 01.25 uur zagen agenten de man fietsen. Bij het zien van de agenten ging hij ervandoor. De agenten vertrouwden het niet en gingen achter hem aan. Op het Plantsoen Oost gooide hij de fiets in de gracht en zwom hij naar de overkant. Hij rende vervolgens een wijk in de omgeving van de Eskadronplein in. Na een korte zoektocht troffen de agenten hem aan in de bossage op de Hoefsmiderf. De fiets bleek afkomstig van diefstal. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.