Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 29

Drank- en horecavergunning Voetbalvereniging Hierden

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om een drank- en horecavergunning te verlenen aan Voetbalvereniging Hierden, Dorpshuisweg 9a. Op grond van artikel 9 van de Drank- en horecawet is een bestuursreglement vastgesteld. Dit reglement waarborgt dat de verstrekking van alcoholhoudende drank geschiedt op sociaalhygiënische wijze. Aan de vergunning worden conform artikel 4 het eerste lid voorschriften verbonden ter voorkoming van ongewenste concurrentie bij het verstrekken van alcoholhoudende drank.

De aanvraag en het bestuursreglement liggen ter inzage in de stadswinkel tot en met donderdag 18 augustus. Belanghebbenden kunnen binnen deze termijn hun (bij voorkeur schriftelijke) zienswijze kenbaar maken. Als belanghebbenden worden beschouwd de vergunningaanvrager of -houder, de ondernemers waarmee de desbetreffende instelling geacht kan worden in concurrentie te treden alsmede, in voorkomend geval, vertegenwoordigers van organisaties die de belangen van de betrokken instelling of betrokken ondernemers behartigen.

Informatie: afd. Bestuursondersteuning, tel 411446.

Tandartspraktijk Mecklenburglaan

Burgemeester en wethouders zijn voornemens toe te staan dat in het praktijkruimte bij de woning Mecklenburglaan 66 een zelfstandige tandartsenpraktijk wordt gevestigd. Op basis van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kan hiervoor vrijstelling worden verleend.
De aanvraag en het ontwerp-besluit liggen met ingang van heden gedurende zes weken ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens deze termijn kan een ieder tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen of nadere informatie kunt u zich wenden tot de afdeling Bouwzaken, tel. 411437.

Milieuvergunning Snippendalseweg

Bij de gemeente is een milieuvergunning aangevraagd door de heer W. de Boer, Snippendalseweg 16, voor een vleeskalverhouderij.

De aanvraag en de ontwerpvergunning kunnen tot en met en 1 september worden ingezien in de Stadswinkel in het stadhuis, op verzoek ook buiten kantooruren. Bedenkingen kunnen bij voorkeur schriftelijk tot en met die datum - eventueel vertrouwelijk - worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411398.

Bouwplan Tabaksweg 15 en 17

Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag ontvangen van de heer A.R.W. Elbers om op grond van de monumentenverordening 1995 vergunning te verlenen voor het verbouwen van de woonboerderij op de locatie Tabaksweg 15 en 17(gemeentelijk monument).

Het bouwplan ligt tot en met 4 augustus ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het bouwplan schriftelijk haar/zijn bedenkingen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411250/411396.

Bouwvergunningen

Er zijn lichte bouwvergunningen verleend voor: - Plataanlaan 21: erker
- Rooseveltlaan 16: uitbreiden woning - Voorste Wei 77: reclamezuil , 2 vitrinekasten en 3 vlaggenmasten - Hendric Stevinstraat 16: berging en vergroten garage - Hazelaarlaan 9: dakkapel - Geitekamp 48: veranderen berging - Jac. Perkstraat 25: uitbreiden woning - Langekamp 11: overkapping - Piet Heinlaan 5: carport

Er zijn reguliere bouwvergunningen verleend voor: - Dennenlaan 57: nokverhoging - Nassaulaan 8: intern verbouwen pand

Er is sloopvergunning verleend voor: - Smeepoortstraat 1: verwijderen asbesthoudende beplating

Iedere belanghebbende kan tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het college.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411352.

Nieuwe bouwplannen

Er zijn aanvragen om lichte bouwvergunning ingekomen voor: - De Sypel 11: aanbouw bij woonwagen - Chopindreef 47: uitbreiden woning - Mozartdreef 23: carport - Veldkersmeen 66: uitbreiden woning - Hierdenseweg 60: uitbreiden garage - Groevenbekerhout 25: erker - Couperuslaan 99: uitbreiden woning - Stationslaan 67: vergroten woning - Handelsweg 11: terreinafscheiding - Jonkheer Sandberglaan kavel 4: uitbreiden garage

Er zijn aanvragen om reguliere bouwvergunning ingekomen voor: - Achterste Wei 2: herinrichting t.b.v. fysiopraktijk - Tabaksweg 15: verbouwen woonboerderij - Julianalaan: kantoor-unit - Operettedreef 60: woning - Albert Verweyplein 30: vergroten bedrijfsruimte

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411250.

Plan via vrijstelling

Ter inzage van 21 juli t/m 1 september: Beneluxlaan 1: het bieden van overnachtingsmogelijkheden voor bepaalde tijd.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411352.