FloraHolland


Tripsvrije aanvoer van planten voor Rusland

FLORAHOLLAND (21 juli 2005) - Het komt nog voor, dat partijen planten voor export naar Rusland worden afgekeurd op trips. Dit kan zowel bij de exportkeuring in Nederland, alsook bij de controle in Rusland gebeuren.

Een aantal kopers op Rusland wil graag bij de inkoop al weten of partijen 100% tripsvrij worden aangeboden. Wij bieden aanvoerders de mogelijkheid om 100% tripsvrij bij het veilen aan te geven. Indien u deze informatie wilt meegeven moet in de eerste positieve keurcode code 1 ingevuld worden, in de klok verschijnt dan de tekst 100% Thripsvrij. Hiermee geeft u aan, dat ook bij het uitschudden van de planten (zo wordt bij exportkeuring en in Rusland gekeurd) er geen trips uit de planten valt.
Door gebruik te maken van deze code geeft u de koper een garantie op het vrij zijn van trips. Indien er toch trips worden aangetroffen kan de koper hier herkeur op krijgen. Dus tripsvrij is in de eerste positieve keurcode code 1. Deze code kan vrij gebruikt worden, u hoeft dit niet vooraf aan te melden.


---