Gemeente Den Helder

21-07-2005 Nieuw leven voor vriendschapsband met Lüdenscheid Afgelopen weekend heeft een delegatie uit het Duitse Lüdenscheid onze gemeente bezocht. Dit vanwege de vriendschapsband die er tussen beide steden is en op 8 oktober van dit jaar vijfentwintig jaar bestaat. De vriendschap was enigszins verwaterd. Maar beide gemeenten hebben de intentie om deze weer nieuw leven in te blazen.

21-07-2005
Uitwisseling van kennis en ervaring
Burgemeester Staatsen en zijn collega-burgemeester Dzewas hebben, samen met een aantal van hun wethouders en de directeur van onze VVV, besproken op welke manier zij de vriendschapsband vorm kunnen geven. Zo neemt Den Helder deel aan het Stadsfest in Lüdenscheid op 10 en 11 september. Er komt een informatiestand te staan met daarin ook typisch Helderse producten. Ook de Marinierskapel zal aanwezig zijn. Omgekeerd zou Lüdenscheid op culinair en muzikaal gebied bij ons kunnen deelnemen aan het Lekkerste Weekend en de Dag van de Muziek. Bij beide gemeenten bestaat veel interesse voor het uitwisselen van kennis en ervaring op het gebied van kunst, stadsontwikkeling, integratie, toerisme en gezondheidszorg. Hiervoor worden op korte termijn contacten gelegd tussen Den Helder en Lüdenscheid, waarbij verenigingen, organisaties en instellingen uit beide steden worden betrokken.

VVV-arrangement
Ook de VVV wil haar steentje bijdragen aan de hernieuwde samenwerking. J. Roelofsen, de directeur, heeft toegezegd arrangementen tussen Den Helder en Lüdenscheid te willen ontwikkelen en deze voor een speciale prijs aan te bieden.