Heuvelrug, 10.45 uur

Utrecht 21-07-2005 - Nieuwsberichten district heuvelrug

Verkeerscontrole

VEENENDAAL Op woensdagochtend heeft de politie op de Grote Beer een verkeerscontrole gehouden. Tussen 09.00 uur en 10.30 uur werden er de volgende bekeuringen uitgeschreven: overschrijding maximum snelheid (11), voeren van mistlampen (1), niet kunnen tonen van het rijbewijs (2), niet dragen van een helm (1), rijden zonder bromfietscertificaat (1).

Poging auto-inbraak

VEENENDAAL Op woensdagavond is een 30-jarige man uit Ede aangehouden op verdenking van poging auto-inbraak.

Omstreeks 14.10 uur kwam bij de politie de melding binnen dat op de Tuinstraat een man zou staan, die op de Corridor had gepoogd bij een auto in te breken. Ter plaatse werd hij echter niet meer aangetroffen. Na een korte zoektocht troffen agenten op het Scheepjeshof een man aan die aan het eerder opgegeven signalement voldeed. Hij werd aangehouden. Hij was in het bezit van inbrekersgereedschap. Hij is ingesloten voor verhoor.

Alcomobilisten aangehouden

VEENENDAAL In de nacht van woensdag op donderdag zijn drie automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 00.30 uur werd een 20-jarige automobilist uit Veenendaal gecontroleerd op het Schrijverspark. Hij had teveel gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse wees 510 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur.

Omstreeks 01.30 uur werd een 39-jarige automobilist uit Veenendaal gecontroleerd op de Duivenwal. Ook hij had teveel gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse wees 345 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van2 uur.

Omstreeks 03.10 uur werd een derde automobilist, 31 jaar uit Veenendaal, gecontroleerd op de Raadhuisstraat. De blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden. De ademanalyse wees 385 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur. Tegen alle drie de automobilisten is proces-verbaal opgemaakt.

Gestolen bromfiets

VEENENDAAL Op woensdagavond is een 21-jarige man uit Veenendaal aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets.

Omstreeks 17.10 uur zagen agenten op de Schoolstraat de man lopen met een bromfiets aan zijn hand. Het kunstof gedeelte van het stuur en de koplamp was verdwenen. Ook kon de man geen verzekeringspapieren tonen. De agenten vertrouwden het niet en namen hem mee naar het bureau. Op het bureau bleek de bromfiets van diefstal afkomstig te zijn. De 21-jarige man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.