Amsterdam/Utrecht , 21 juli 2005
Gemeente Amsterdam vernieuwt informatiesysteem Bouw- en Woningtoezicht
---

Bij de gemeente Amsterdam hebben 8 stadsdelen en de Dienst Milieu en Bouwtoezicht de handen ineen geslagen bij het verbeteren van de informatievoorziening voor Bouw- en Woningtoezicht (BWT). Het vernieuwde systeem verhoogt de toegankelijkheid van deze informatie en zorgt voor een efficiënter en kwalitatief beter beheer van de gegevens.

Vervanging van het huidige BWT-systeem is gewenst om koppelingen met andere applicaties binnen de gemeente mogelijk te maken en om beter gebruik te maken van moderne technieken zoals webtechnologie. Belangrijk hierbij is vooral de koppeling met het systeem VRA (VastgoedRegistratie Amsterdam) van de afdeling GVI (Geo- en VastgoedInformatie) van de Dienst, voor de uitwisseling van gegevens met betrekking tot gebouwen, adressen en kadastrale percelen.

Het te leveren BWT-systeem zal naar verwachting door 550 ambtenaren bij verschillende organisatieonderdelen gebruikt gaan worden ter ondersteuning van het uitvoeren van hun dagelijkse werkzaamheden. In het systeem zullen bij implementatie ongeveer 40.000 actuele en 42.000 gearchiveerde dossiers opgenomen worden met een verwachte jaarlijkse groei van 15%.

Het nieuwe informatiesysteem is een combinatie van standaardmodulen aangevuld met maatwerksoftware. Het is gebaseerd op webservicetechnologie om de ontsluiting van de informatie en de koppelingen met andere systemen, maximaal te ondersteunen.

De uitvoering van het informatiesysteem wordt gedaan door Capgemini Nederland B.V. en Gouw Informatie Technologie B.V. Deze combinatie van bedrijven is na een Europese aanbestedingsprocedure als beste partij naar voren gekomen. Capgemini verzorgt hierbij de implementatie- en conversiediensten en de bouw van de maatwerkprogrammatuur, de firma Gouw IT is verantwoordelijk voor de levering van de standaard BWT-programmatuur.

Interne projectleiding wordt verzorgd door de ICT Beheergroep van de Dienst Advies en Beheer van de gemeente Amsterdam.

Het project ter vervanging van het huidige systeem is nu gestart en kent drie fasen. Het totale project gaat circa 1 jaar in beslag nemen.

Meer informatie:

ICT Beheergroep, Dienst Advies en Beheer, gemeente Amsterdam

Marcel Teunissen, projectmanager Nieuw BWT-systeem Telefoon: 020 552 69 01
E-mail: m.teunissen@dab.amsterdam.nl

Capgemini Nederland B.V

Nanne van Nunen, woordvoerder
Telefoon: 030 689 69 13, Mobiel: 06 12 99 37 29 E-mail: nanne.van.nunen@capgemini.com


---