Gemeente Beverwijk


20-07-2005

Verkeersbesluiten Gemeente Beverwijk

Herinrichting Julianaplein / Zwaanstraat

Burgemeester en Wethouders van Beverwijk maken bekend dat het Julianaplein en De Zwaanstraat worden heringericht. Het Julianaplein en De Zwaanstraat worden ingericht volgens de inrichtingseisen "Duurzaam Veilig".

Volgens het vastgestelde plan is besloten dat De Zwaanstraat, Julianaplein en Julianaweg (deels), Hogeweg en Van Ogtropweg de status van erftoegangsweg krijgen. Als onderdeel van de herinrichting wordt voor voetgangers tussen de dorpsweide (Zeecroft) en het strand via het plein en De Zwaanstraat een wandelroute gerealiseerd met beveiligde oversteekpunten. De kruispunten Julianaplein / Zeecroft en Julianaplein / Hogeweg worden voorzien van een plateaudrempel. Gelet op de afname van het aantal parkeerplaatsen op/rond het plein, is het wenselijk tijdens winkeluren kort parkeren in te stellen. De bushalte blijft op de huidige locatie gehandhaafd.


1. Op het Julianaplein, de Julianaweg deel Hogeweg-Zwaanstraat (inclusief kruising met de Hogeweg) en De Zwaanstraat een maximumsnelheid van 30 km per uur in te stellen met zonale werking.
2. Op het nieuwe wegvak Julianaplein tussen Voorstraat en Zeecroft een parkeerverbodszone in te stellen.
3. De Voorstraat tussen Sint Odulfstraat en De Zwaanstraat te ontrekken aan gebruik door bestuurders.
4. Op het Julianaplein het nieuwe gerealiseerde wekvak tussen Voorstraat en Zeecroft verkeer in één richting in te stellen in de richting van de Zeecroft met uitzondering van (brom)-fietsers.
5. Op het Julianaplein en de Rijckert Aertszweg een voetgangersoversteekplaats met zebramarkering aan te brengen om voetgangers een goede en veilige bereikbaarheid te bieden.
6. Aan de Voorstraat, Julianaplein en de Julianaweg één vak als algemene gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen.
7. De Zeecroft / Julianaplein door middel van het aanbrengen van haaientanden een voorrangsstatus te geven ten opzichte van het nieuwe wegvak Julianaplein.
8. Op de parkeerplaatsen op en direct rond het plein (zijde Voorstraat, Julianaplein en Julianaweg) tijdens winkeluren (ma t/m za, 9 - 18 h) een blauwe zone met een maximum parkeerduur van 1 uur in stellen. Deze maatregel is tijdelijk in afwachting van de evaluatie van het vergunninghouder parkeren in de woonstraten.
9. De voorrang op het kruispunt De Zwaanstraat / Rijckert Aertszweg / Van Ogtropweg te regelen door middel van het aanbrengen van een uitritconstructie in de De Zwaanstraat.
10. De bestaande voorrangsstatus van de Julianaweg / De Zwaanstraat ter plaatse van de Gasthuisstraat op te heffen.

Diezestraat
Burgemeester en Wethouders van Beverwijk maken bekend dat zij voor de oostelijke doorverbinding en de aanleg van de onderdoorgang Laan der Nederlanden, besloten hebben de parallelweg Laan der Nederlanden en de Diezestraat met elkaar te verbinden. Vooruitlopend op de definitieve inrichting van de verbindingsweg is een verharding aangebracht waarop gedeeltelijk éénrichtingsverkeer geldt, richting de Diezestraat.

Voor de locatie van het speelterrein ter hoogte van Diezestraat 37 t/m 45 is ook uit veiligheidsoverwegingen besloten om tijdelijk de huidige verplichte rijrichting in de Diezestraat om te draaien.

Sail Amsterdam 2005
Op 13 april 2005 is het verkeersbesluit voor het evenement Sail Amsterdam 2005 door Burgemeester en Wethouders bekend gemaakt. Daarbij is niet vermeld dat in geval van slechte weersomstandigheden of andere ongeziene omstandigheden de ventweg, naast de Kanaalweg ook afgesloten kán worden voor gemotoriseerd verkeer.

Meer informatie
Dit verkeersbesluit en situatietekening liggen zes weken na dagtekening ter inzage in het Stadskantoor. Voor vragen belt u met mevrouw M. Di Mattia, afdeling Wijkzaken, telefoonnummer 0251 - 256 272.

Mogelijkheid van bezwaar
Als u het niet eens bent met dit besluit, kunt u volgens artikel 8:1 jo. artikel 7:1 van de Algemene Wet Bestuursrecht binnen zes weken een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en bevat: de datum van uw bezwaarschrift;
uw naam en adres;
tegen welk besluit u bezwaar maakt;
wat uw bezwaren tegen dat besluit zijn.
Het bezwaarschrift kunt u richten aan Burgemeester en Wethouders van Beverwijk.