21-7-2005
/> Stern Groep


Stern Groep neemt Ford-dealer Van Kalmthout over

Stern Groep NV, beursgenoteerde automotive groep, maakt bekend dat vandaag een letter of intent is getekend met betrekking tot de overname van de Van Kalmthout Groep uit Hoofddorp. Deze groep is nu nog onder de naam Van Kalmthout & Van Niel, een succesvolle, grote Ford-dealer in de Haarlemmermeer, Duin- en Bollenstreek en IJmond met een omzet van ruim ⬠65 miljoen. Deze overname is voor Stern Groep van strategisch belang omdat daarmee een sterke positie wordt verkregen in een groot en aaneengesloten, autodicht rayon waar Stern Groep thans nog slechts beperkt vertegenwoordigd is.

Sterk in de regio
Stern Groep heeft in 2004 zijn Amsterdamse Ford autobedrijven verkocht aan het Ford concern. In de regio Amsterdam is Stern Groep sindsdien met Ford autobedrijven nog slechts actief in Haarlem en Beverwijk. Na afronding van de overname van de Van Kalmthout Groep zullen de Ford autobedrijven in Haarlem en Beverwijk volledig worden geïntegreerd met de Van Kalmthout Groep. Deze groep Ford autobedrijven zal dan vestigingen hebben in Hoofddorp, Lisse, Noordwijk, Badhoevedorp, Amstelveen, Haarlem, Velserbroek en Beverwijk, één groot, aaneengesloten rayon. De leiding zal in handen zijn van de heer M.M. van Kalmthout, de huidige directeur eigenaar van de Van Kalmthout Groep. De Van Kalmthout Groep zal één van de drie Ford clusters vormen binnen Stern Groep, die onderling intensief gaan samenwerken.

Sterk in Ford-merk
Stern Groep heeft in het Drechtsteden gebied vier Ford autobedrijven in Gorinchem, Sliedrecht, Zwijndrecht en Dordrecht. Aan dit tweede Ford cluster wordt, eveneens per vandaag, Leerdam toegevoegd. In Amersfoort en Soest heeft Stern Groep het derde cluster Ford autobedrijven.

Na de overname van de Van Kalmthout Groep verkoopt Stern Groep op jaarbasis ruim 5.000 nieuwe Fords, hetgeen een marktaandeel in Nederland vertegenwoordigt van ca. 12%.

De SER commissie voor fusieaangelegenheden en de vakbonden zijn van de voorgenomen transactie op de hoogte gebracht. De Nederlandse Mededingings Autoriteit wordt gevraagd om een verklaring van geen bezwaar voor de overname van de Van Kalmthout Groep.