Gemeente Assen


Bodemonderzoek gebied Rolderstraat

Assen, 21 juli 2005

De gemeente Assen heeft in het kader van het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing een historisch onderzoek laten uitvoeren. Het onderzoek omvatte locaties binnen het gebied Rolderstraat, Jan Fabriciusstraat, Kloekhorststraat en Groningerstraat. De locaties zijn onderzocht omdat er in het verleden activiteiten hebben plaatsgevonden die negatief kunnen zijn voor de bodemkwaliteit.

Uit het historisch onderzoek blijkt dat in het gebied in het verleden onder andere kolenopslagplaatsen, ondergrondse tanks, werkplaatsen en een tankstation aanwezig zijn geweest. Deze locaties zijn vanuit historisch onderzoek als verdacht aangemerkt.

Het bodemonderzoek wordt uitgevoerd door het adviesbureau Tauw uit Assen. Het is de bedoeling dat de medewerkers eind juli in het gebied op de verdachte locaties een aantal boringen uitvoeren en peilbuizen plaatsen. Met deze peilbuizen kan de kwaliteit van het grondwater worden bepaald.

De omwonenden en ondernemers van de Groningerstraat, Jan Fabriciusstraat, Kloekhorststraat en Poststraat zijn schriftelijk van de onderzoeken op de hoogte gesteld. Na afloop worden zij ook geïnformeerd over de resultaten van het bodemonderzoek.