Politie Flevoland

Vernieling bushokjes Zeewolde opgelost

Zeewolde 21-07-2005 - De politie van Zeewolde heeft met de aanhouding van 11 jonge Zeewoldenaren in de leeftijd van 14 tot 19 jaar een flink aantal vernielingen aan ondermeer bushokjes opgelost.

In de periode van april tot juni kreeg de politie 16 aangiften van vernielde bushokjes en aangiften van een vernielde fietsenstalling een toilethuisje en een verkeerslicht binnen. De vier meerderjarige en zeven minderjarige verdachten bekenden elk hun aandeel.

Werkwijze

De ruiten van de bushokjes en de fietsenstalling werden veelal met stenen stuk gegooid of geslagen. In het toilethuisje werd het gehele interieur met een koevoet vernield en het verkeerslicht werd eveneens met stenen stuk gemaakt. De verdachten hadden de beschikking over een auto en gingen vaak in wisselende samenstelling op pad. Daarbij werden eerst stenen verzameld op bouwplaatsen waarna, soms rijdend vanuit de auto, ruiten werden vernield.

Verveling

In hoofdzaak gaven de verdachten op zich te hebben verveeld. De ontstane schade, ongeveer 45.000 euro, zal zoveel mogelijk op de daders worden verhaald.