Politie Midden- en West Brabant

Veel hardrijders bekeurd op Antwerpseweg in Roosendaal

ROOSENDAAL, 21 juli 2005

Meer dan 50 procent van de automobilisten die op woensdag 20 juli tussen 9.30 en 14.30 uur over de Antwerpseweg in Roosendaal reden, krijgen binnenkort een acceptgiro in de bus. Ze reden er namelijk veel te hard. Dat is het resultaat van een snelheidscontrole die het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant er hield.

Gemeten werd het verkeer komende uit Nispen en rijdend naar Roosendaal op een stuk autoweg waar een snelheidsbeperking is en er slechts 70 km/u mag worden gereden. Een opgestelde radar op statief met fotocamera registreerde 2031 passanten, waarvan er 1032 werden geflitst. Van die 1032 waren er 26 die er meer dan 50 km te hard reden. Als agenten hen aan de kant hadden kunnen zetten hadden de bestuurders meteen hun rijbewijs kunnen inleveren. De hoogst gemeten snelheid was 159 km.

Deze autoweg van 2 rijbanen met ieder 2 rijstroken heeft hier deze snelheidsbeperking omdat er op dit weggedeelte veel invoegend verkeer is vanuit een aangrenzende woonwijk en tegelijk uitvoegend verkeer uit de richting Nispen voor de aansluiting naar de A58 richting Breda. Er zijn dan ook veel verschillende verkeersbewegingen en is er doorgaans druk verkeer.

De N262 met de Antwerpseweg als onderdeel daarvan, is een weg waar gemiddeld meer aanrijdingen gebeuren dan op andere wegen. De laatste 3 jaren registreerde de politie er 127 aanrijdingen waarvan er 25 waren waarbij gewonden vielen of doden te betreuren vielen. Uit analyses blijkt dat snelheid in de meeste gevallen de oorzaak van het ongeval was. Daarom controleert het Verkeershandhavingsteam juist regelmatig op deze, maar ook vergelijkbare, wegen om de weggebruikers tot veiliger verkeersgedrag aan te zetten. Dat alles met het uiteindelijke doel om het aantal verkeerslachtoffers terug te dringen.

Auteur: Jan Clarijs