Ingezonden persbericht

IGEL Technology versterkt OEM-partnership met Microsoft

IGEL bouwt verder op haar succesvolle productstrategie en definieert het deel van de thin client-markt op instapniveau opnieuw

BREMEN, 20050719 -- IGEL Technology, de Europese thin client leverancier, versterkt haar activiteiten in relatie tot de OEM-overeenkomst met Microsoft door de productstrategie die in de herfst van 2004 aangekondigd werd consequent te volgen.


Dit heeft tot gevolg dat het bedrijf zijn portfolio uitbreidt met de introductie van een nieuw model op het Windows CE-platform: de IGEL-132 CE Smart. Deze introductie definieert de prijs-kwaliteitverhouding opnieuw voor de onderkant van de markt. De nieuwste ICA- en RDP-clients worden nu meegeleverd dus de IGEL-132 CE Smart kan gebruikt worden in zowel een pure Windows- als Citrix-omgeving. Met veelzijdige functionaliteiten en superieure verbindingsmogelijkheden levert IGEL zijn klanten onovertroffen flexibiliteit.

De nieuwe IGEL-132 CE Smart plaatst de leverancier officieel aan de top van het thin client-segment onder 250 dollar. Naast de twee communicatieprotocollen, Citrix ICA en Microsoft RDP, is de IGEL suite voor beheer op afstand ook standaard. Dankzij IGEL's Remote Manager kunnen installaties van iedere omvang centraal en efficiënt beheerd worden, inclusief verschillende opties voor het aansluiten van randapparatuur en de mogelijkheid van geïntegreerde multi-sessies.

Heiko Gloge, managing director van IGEL Technology over de ontwikkeling van het CE-segment: "De gedeeltelijke openbaring van de broncode van Windows CE en het vrijere licentiebeleid van Microsoft in dit segment stelt ons in staat om onze productstrategie consequent te volgen en verder te bouwen op onze marktpositie. In deze context is de IGEL 132 CE Smart een echte uitdaging voor onze concurrenten en een nieuwe mijlpaal in onze Windows CE-strategie."

"Wij kijken uit naar een succesvolle voortzetting van het OEM-partnership met IGEL", zegt Hardy Poppinga, EMEA product manager, mobile & embedded devices division van Microsoft: "De voordelige en krachtige producten die IGEL ontwikkelt op basis van Windows CE 5.0 verrijken de thin client-markt en zorgen voor verdere groeikansen. We zijn ervan overtuigd dat we gezamenlijk met onze partners veel innovaties kunnen blijven ondersteunen."

Bezoek voor meer informatie over IGEL en IGEL producten: www.igel.com

IGEL Technology
IGEL Technology GmbH ontwikkelt, produceert en verkoopt een volledige reeks van Linux- en Windows-gebaseerde terminals en thin clients. IGEL is een leider in technologie en een van de topfabrikanten in de wereld (met een zesde plaats onder de meer succesvolle producten van thin clients, volgens IDC). Het succes van IGEL is gebaseerd op vier kerncompetenties: Thin Clients: De brede, cross-platform productlijn en het enorm functionele bereik van de innovatieve firmware kan eenvoudig geïntegreerd worden in bestaande ICT-infrastructuren om de productiviteit en efficiëntie van een bedrijfsbrede ICT-infrastructuur permanent te optimaliseren. Ontwikkeling: Dankzij superieure expertise in terminals en thin clients is de mogelijkheid om tegemoet te komen aan individuele klantenwensen een belangrijk voordeel naast de uitstekende hardware. Diensten: Het uigebreide netwerk voor ondersteuning zorgt ervoor dat aanvragen van klanten prompt afgehandeld worden en dat de bedrijfscontinuïteit gewaarborgd is. Oplossingen: IGEL Clever Clients hebben wereldwijd succes gerealiseerd en voorzien in specifieke oplossingen voor veel verschillende industrieën. IGEL is een van de oprichters van het European Thin Client Forum en gelieerd aan de wereldwijde Melchers Group.




Ingezonden persbericht