Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Edet organiseert sanitaire én mentale verfrissing voor bezoekers en lopers

"Het is inspirerend dat mensen op ieder niveau een absolute topprestatie kunnen leveren", aldus Dennis van der Geest tijdens zijn sessie als Mentale Opfris Coach.

Wandelaars Vierdaagse lopen weg met
'Mentale Opfris Coaches' Troy en Dennis

Nijmegen, 20 juli 2005- Vandaag werden de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse professioneel bijgestaan door de Mentale Opfris Coaches van Edet. Een team van topsporters en acteurs, onder wie sprinter Troy Douglas en judoka Dennis van der Geest, zorgde ervoor dat de wandelaars het weer op een lopen zetten. De sessie vond plaats tijdens traditioneel de zwaarste dag van het parcours. Edet poogt hiermee het record aantal uitvallers van deze dag omlaag te brengen.

De Vierdaagse stond vandaag in het teken van mentale verfrissing. Vorig jaar vielen bijna 2.400 lopers (ongeveer de helft van alle uitvallers) uit op de tweede dag. Ook dit jaar staan er weer 47.500 wandelaars voor de beproeving om de Nijmeegse Vierdaagse te volbrengen. Om de wandelaars te steunen in deze missie, verzorgde Edet niet alleen gratis en frisse sanitaire wasstraten - de Edet Opfris Service - ook wilde de toiletpapierfabrikant de geest van de wandelaars verfrissen middels een uitbundig team van mental coaches.

To coach, or to be coached
Van der Geest en Douglas, die als topsporters beschikken over de nodige ervaring met afzien, mentale weerbaarheid en coaching, kweten zich geen seconde van hun taak en schreeuwden de wandelaars met de nodige bombarie richting de finish. "Het is leuk om eens aan de andere kant te staan," aldus Van der Geest. "Normaal gesproken ben ik degene die gecoached wordt. Nu ervaar ik het eens hoe het is om aan de zijlijn te staan en alleen maar te kunnen schreeuwen en aanmoedigen." Ook Douglas genoot zichtbaar van het uitdelen van mentale opfrissers: "Ik weet wat het is om hard te trainen en veel te lopen, maar wat deze wandelaars doen is ongelofelijk. Ik heb diep respect voor ze en doe alles om ze te helpen."

Edet Opfris Service: opvang voor 100.000 Vierdaagse liters De coachsessie maakte onderdeel uit van de terugkerende 'Edet Opfris Service', de sanitaire wasstraat op evenementen. Tijdens de Vierdaagse stelt Edet 190 toiletten ter beschikking, verspreid over 13 locaties in Nijmegen en omgeving. Met een totaal bezoekers- en deelnemersaantal van 300.000 voor de sanitaire service, en een plasgemiddelde van 35 cl, verwacht Edet 110.000 liter gratis, schoon en fris op te vangen.

Over Edet
Edet is een product van SCA, een internationaal papierbedrijf dat absorberende, hygiënische producten, verpakkingsmateriaal en papier vervaardigt voor consumenten, instituten, de industrie en de retail markt. De jaarlijkse groepsomzet bedraagt ongeveer 10 miljard euro. Begin 2005 had SCA ruim 53.000 werknemers in dienst, verdeeld over 50 landen. SCA heeft beursnoteringen in Stockholm en Londen. Voor meer informatie over de SCA Groep zie www.sca.com.


- EINDE BERICHT -

Noot voor de redactie.

Ingezonden persbericht