Politie Midden- en West Brabant

Fietsendief rijdt met auto in op agenten

TILBURG, 21 juli 2005

Fietsendief rijdt met auto in op agenten

OISTERWIJK Een nog onbekende man is vanmiddag rond de klok van twee uur op de Burgemeester Verwielstraat in Oisterwijk met zijn auto op twee agenten ingereden. Twee agenten van het politieteam Oisterwijk raakten hierbij licht gewond en hebben zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Zij liepen kneuzingen en schaafwonden op.

Agenten van het politieteam Oisterwijk waren vanmiddag aan de slag gegaan met de projectmatige aanpak van fietsdiefstal. Deze aanpak was nodig omdat de politie in Oisterwijk de laatste maanden regelmatig werd geconfronteerd met diefstallen van fietsen uit het duurdere segment. Omdat de fietsen voornamelijk in het centrum van Oisterwijk werden gestolen, heeft de Oisterwijkse politie vanmiddag met enkele agenten in burger op diverse plaatsen in het centrum gesurveilleerd. Tijdens de projectmatige aanpak zagen agenten dat een dure fiets, die bij de Rabobank aan de Burgemeester Verwielstraat stond gestald, achter een muurtje werd gezet, kennelijk met de bedoeling om deze fiets later te stelen. Korte tijd later zagen agenten dat deze fiets door een man in een grijze auto, van het merk Mazda werd gelegd.

De agenten willen overgaan tot de aanhouding van de fietsendief. Zij lopen naar de auto van de man die niets afwacht, gas geeft en op de agenten inrijdt. Een van de agenten weet nog opzij te springen, maar werd door de vluchtende auto aan zijn been geraakt. Een tweede agent die bij de aanhouding betrokken was, kwam op de motorkap van de auto terecht.

Kort na dit incident heeft de politie in het centrum van Oisterwijk een 12-jarig meisje en haar 42-jarige moeder uit Oisterwijk aangehouden. Tijdens de actie van de politie vanmiddag in het centrum van Oisterwijk hebben agenten vast kunnen stellen dat zij vermoedelijk bij de fietsendief horen en hierdoor medeplichtig zijn.

Vanavond rond halfzeven heeft een getuige de gestolen fiets terug gevonden in een haag aan de Liststraat in Oisterwijk. De fiets is voor nader sporenonderzoek door de technische recherche van de politie Midden en West Brabant veilig gesteld. In de buurt van de vindplaats van de fiets werd vandaag de weekmarkt gehouden. De politie vermoedt dat getuigen het weggooien van de fiets hebben gezien en verzoekt hen om zich te melden via het Landelijk Toegangsnummer Politie (LTP) 0900 88 44.

Auteur: Carel Bouman