Persbericht Skate Bond Nederland

Roosenboom 4e, Blokhuijsen 6e op eerste dag EK jeugd

Met de vierde plaats op de 300 meter op de piste heeft Bianca Roosenboom uit Kampen het beste resultaat van de Nederlanders behaald op de eerste dag van het Europees kampioenschap jeugd in het Italiaanse Cardano al Campo. Bij de meisjes junioren miste ze op vijfhonderdste seconde een medaille. "Vooraf had ik niet op een podiumplaats gerekend, maar achteraf is het jammer dat je er met zo weinig verschil net naast staat," aldus Roosenboom (15), die vorig jaar als kadet Europees kampioene werd op de 300 meter.

Jan Blokhuijsen uit Zuid-Scharwoude behaalde een uitstekende zesde plaats op de 15 km afvalkoers van de jongens junioren. "Hij had één keer een kleine misrekening, maar hij reed een sterke race," vond bondscoach Desly Hill. Crispijn Ariens uit Boxtel werkte hard om Blokhuijsen voorin te houden en finishte als 13e.
Anita Crediet uit Staphorst eindigde op een verdienstelijke zevende plaats op de 300 m bij de kadetten meisjes. Ook drie jongens klasseerden zich bij de eerste twaalf op deze afstand: Koen Verweij uit Alkmaar (11e) en Jan Bloemert uit Staphorst (12e) bij de kadetten, Pim Schipper uit Medemblik (11e) bij de junioren.
"Met vijf finalisten bij de eerste twaalf op de 300 ben ik tevreden. Van tevoren had ik gedacht dat er drie of vier zouden overgaan," aldus Hill. "Vooral omdat Crediet, Verweij en Bloemert hun eerste EK rijden."
Dat de rijders zich eerst moeten klasseren en dat de beste twaalf later op de dag nog een keer om het eremetaal moeten sprinten, is dit jaar nieuw. De Europese bond hoopt daarmee boeiender finales te creeren.
Alle zes gouden medailles op de eerste dag van het pistekampioenschap gingen, niet onverwacht, naar Italianen, die in eigen huis extra moeilijk te verslaan blijken.

Meer info: http://www.farosc.com/europei/eng/result.asp Uitslagen EK jeugd

----------
Skate Bond Nederland
http://www.skatebond.nl