Ingezonden persbericht


programma: SuperNacht van Romein

feest met theater en optredens van bands, dj's, vj's, kunstenaars en dichters

genre: party / popconcerten / spoken word performances / theater

datum + aanvang: zaterdag 23 juli 2005; 21h00

plaats: Theater Romein, Bagijnestraat 59, Leeuwarden

entreeprijs: ¤ 10,-

Leeuwarden, 13 juli 2005

Persbericht

Theater Romein neemt afscheid met SuperNacht

LEEUWARDEN - De Nacht van Romein was jarenlang een begrip dat stond voor grootse feesten tot diep in de nacht. Nu is er dan de SuperNacht van Romein - en niet geheel zonder reden. Het theater gaat na een ruime 13 jaar trouwe dienst als podium voor jonge kunsten nu definitief sluiten. De SuperNacht wordt een feest met theater en met tal van optredens van bands, dj's, vj's, kunstenaars en dichters. Het ultieme feest vindt zaterdag 23 juli plaats en begint om 21.00 uur. Programmeur Theo Oppewal licht nog eenmaal het programma toe.

"De SuperNacht van Romein wordt ingeluid door de theatersporters van De Noordsterren. Verder treden er gedurende de nacht maar liefst 10 bands op. In het hele pand zal het bol staan van het feestgedruis. Alle ruimtes worden daarvoor benut: op de bovenverdieping vindt in Galerij Romein en Het Vertelhuis de Liquid-party plaats en in de grote zaal en het theatercafe treden de diverse bands en schrijvers op. Veelal hebben deze bands een stevig rockend karakter. Voor de Liquid party zijn talloze dj's en vj's uitgenodigd.

bands

Op het programma staan de volgende bands en artiesten: Arjen Bras, Daybreak Thin Air, Lawn, Melanocaster, Monotones, PEB, The Suicidal Birds, Peter Sijbenga, Uw Hond, We vs. Death. Het zijn bands die hun sporen hebben verdiend in het Nederlandse clubcircuit. Singer/songwriter Arjen Bras is de local hero die met enorme bezieling zijn muziek speelt in het genre van Tom Waits. Net zoals bij de avantgardistische gitaarrock van Daybreak Thin Air gaan ook de jonge honden van de Monotones door tot op het bot door hun instrumenten er flink van langs te geven met hun vuige rock 'n' roll. PEB is een wat meer ingetogen gitaarband die vroeger schuil ging onder de naam Polaroyd. De driemansformatie Uw Hond maakt muziek in de traditie van The Birthday Party. Indie rockband Lawn doet het in het buitenland enorm goed, net zoals de jonge band The Suicidal Birds die zich meer bedient van een genre dat in het verlengde ligt van de songs van PJ Harvey. We vs. Death speelt meeslepende, filmische postrock met in de hoofdrol de trompet. Al met al een uitzonderlijk avondje Frieslands trots op popgebied.

spoken word

Op literair gebied staat het beste dat Friesland te bieden heeft op dit moment. Met voordrachten van de schrijvers/dichters Michiel Klont, Elmar Kuiper, Peter van Lier, Meindert Talma en Nyk de Vries wordt de nodige afwisseling gebracht in het muziekprogramma. Deze meest prominente schrijvers hebben bijna allen al een of meerdere uitgaven op hun naam staan. Met hun spoken word performances zullen ze verbaal flink opboksen tegen de decibellen die hen in het verdere programma omringen.

Liquid

Al enige tijd geldt de Liquid night als een groot succesnummer. Deze party vindt in Romein voor het laatst plaats met dit keer een wel heel bijzondere editie. Want naast de vaste artiesten dj's Lourens en Mies, dj Piet, zijn er nu ook optredens van mc Maask & Carl F. Leiber, Uit De Doos, Damian Keane, dj's Rimco & Gerhard en dj-collectief Bakeliet Sound System. Als altijd staat ook nu V&J TV garant voor de vj-art.

Geluidskunstenaar Peter Sijbenga heeft de eer een speciaal slotakkoord te mogen componeren voor het theater." Meer informatie over het programma staat op www.theaterromein.nl alwaar je ook je kaarten kunt reserveren. De deur sluit om 1 uur 's nachts, waarna de SuperNacht van Romein nog doorgaat tot circa 5 uur in de ochtend.

(einde persbericht)

Theater Romein was 13 en een half jaar lang een begrip voor de vernieuwing binnen de kunsten. Als podium voor de pioniers voor zowel de beeldende kunsten als de podiumkunsten heeft het podium haar dienst bewezen aan haar bezoekers. Nu de Gemeente Leeuwarden als hoofdsubsidiënt heeft besloten niet langer meer subsidie aan het theater te verlenen, sluit het theater na een groots feest op 23 juli definitief haar poorten. Het feest is een dankbetoon aan het trouwe publiek, artiesten en de vele, vele medewerkers.

programma
bands/artiesten

Arjen Bras
Daybreak, Thin Air ( www.daybreakthinair.com )
Lawn ( www.lawn.nl )
Melanocaster (www.melanocaster.com )
Monotones (www.monotones.nl )
PEB
The Suicidal Birds (www.suicidalbirds.com )
Peter Sijbenga
Uw Hond ( www.xs4all.nl/~gilberty )
We vs. Death ( www.wevsdeath.nl )

Liquid: ( www.liquidnights.nl )
Bakeliet Sound System ( www.bakelietsoundsystem.nl ) dj's Lourens & Mies
dj Zero - aka Piet
mc Maask & Carl F. Leiber
Uit De Doos
V&J TV ( vj )
Damian Keane ( dj )

dj's Rimco & Gerhard

spoken word:
Michiel Klont
Elmar Kuiper
Peter van Lier ( http://home.wanadoo.nl/petervanlier/ ) Meindert Talma ( www.meinderttalma.nl )
Nyk de Vries ( http://www.uitgeverijpassage.nl/paginas/vries.html )

theater:
De Noordsterren ( http://home.wanadoo.nl/noordsterren )

Voor persfoto's zie de diverse bovenstaande sites en de hierna volgende e-mail

Verdere informatie kun je krijgen bij Theo Oppewal:

T H E A T E R R O M E I N Bagijnestraat 59 8911 DN Leeuwarden

tel. 058 2155783 (kantoor) tel. 058 2158215 (kassa) fax 058 2158424

website: www.theaterromein.nl e-mail: theooppewal@theaterromein.nl

openingstijden kantoor: di-vr 10.00-17.00 uur
openingstijden kassa: di-za 12.00-17.00 uur en verder rond voorstellingen/concerten