Ingezonden persbericht


gasten van Sky International Tours in Sharm el Sheikh ongedeerd

Sky International Tours

Amsterdam, 23 juli 2005

Aanslagen Sharm el Sheikh

Naar aanleiding van de bomaanslagen in de toeristische badplaats Sharm El Sheikh wil Sky International Tours haar klanten en familieleden van passagiers in het getroffen gebied als volgt informeren.

Sky International Tours is de grootste touroperator naar Egypte op de Nederlandse markt. Wekelijks vervoert Sky International Tours gemiddeld 1200 passagiers naar diverse plaatsen in geheel Egypte. Voor Sharm el Sheikh komt dit neer op gemiddeld 500 passagiers per week.

Sky International Tours heeft geen klanten in de door bomaanslagen getroffen hotels Ghazala Gardens Hotel en het Mövenpick Hotel. Volgens onze lokale vertegenwoordiging zijn alle gasten van Sky International Tours die op dit moment in Sharm el Sheikh verblijven ongedeerd. De reisleiders hebben vanochtend alle gasten in de diverse hotels bezocht en geïnformeerd over de situatie. Ter plaatse is de situatie onder controle. De reisleiders inventariseren op dit moment of er klanten nu met spoed terug willen naar Nederland. Het merendeel van de mensen die nu in Sharm el Sheikh verblijven geeft aan niet eerder terug naar Nederland te willen en hun vakantie in Sharm el Sheikh gewoon voort te zetten.

Ook in Hurghada hebben wij op dit moment rond de 500 passagiers. In deze toeristische badplaats aan de andere kant van de Rode Zee is de situatie normaal. De excursies naar Caïro en Luxor zijn zonder problemen doorgegaan.

De eerstvolgende vlucht van Sky International Tours naar Sharm el Sheik vertrekt morgen (zondag) met in totaal ongeveer 174 passagiers. Woensdag vertrekt er eveneens een toestel met 180 passagiers.

Sky International Tours is aangesloten bij het SGR, ANVR en Calamiteitenfonds. Wij zijn op dit moment in contact met alle betreffende organisaties. Het advies dat door deze organisaties wordt gegeven zal direct worden opgevolgd. Zodra er namens het ANVR, SGR en Calimiteitenfonds meer bekend is, informeren wij onze klanten en passagiers telefonisch en via onze website www.skytours.nl

Volgens de ANVR woordvoerster Mirjam Dresmé geldt er op dit moment nog geen negatief reisadvies. Het standpunt van de branche is niet anders dan ten opzichte van de andere bomaanslagen zoals bijvoorbeeld in Madrid, London en Turkije. Annuleringen, wijzigingen en omboekingen worden conform de ANVR-Reisvoorwaarden behandeld.

Voor zover wij op dit moment weten is er geen negatief reisadvies voor Egypte en de getroffen badplaats Sharm el Sheikh. Mocht er later deze dag toch nog een negatief reisadvies worden gegeven heeft Sky International Tours de capaciteit om onze klanten een vervangende vakantie aan te bieden op één van onze 12 bestemmingen binnen en buiten Europa.

Als de lijnen van Sky International overbezet raken, dan zijn de volgende extra nummers beschikbaar:

020-5733242
020-5733255
020-5733204
020-5733202

Alarmcentrale Elvia Mondial heeft een speciaal telefoonnummer waar mensen met vragen over de aanslagen in Sharm el Sheikh terecht kunnen. Het nummer is 020-5618888.

Sky International Tours

Vondelstraat 10 - 1054 GD - Amsterdam

telefoon: 020-57 33 222 - fax: 020-68 96 522

www.skytours.nl - management@skytours.nl