Ingezonden persbericht


FM grootste stijger eerste half jaar 2005
Structurele groei zorgt voor bijna 1% marktaandeel winst Vanaf maandag: 3FM Artist Request

3FM Serious Radio is met een marktaandeel van 7,2% de grootste stijger van het afgelopen half jaar geworden. De groei die bij 3FM vorig jaar zomer is ingezet houdt daarmee aan. Vanaf januari dit jaar heeft 3FM al 0,9% marktaandeel gewonnen. Dit blijkt onder meer uit cijfers van het Continu LuisterOnderzoek dat Intomart GfK vandaag heeft gepubliceerd.

In de doelgroep 15-35 jaar is de groei van de zender zelfs nog sterker; Vanaf januari/februari is het aandeel van 3FM gestegen van 12,2% naar 14,6%. 3FM is daarmee met afstand de tweede zender na Radio 538 dat in deze doelgroep in dezelfde periode daalde van 25,7% naar 23,6%. Ook in de jonge doelgroep 15-24 jaar scoort 3FM bijzonder goed. Ten opzichte van januari/februari 2005 steeg het aandeel met 3,8%.

3FM Artist Request
De goede resultaten komen op een uitstekend moment: volgende week viert de zender het feit dat het vanaf 1965 de ontwikkelingen in de popmuziek op de voet volgt. 3FM Serious Radio gaat van maandag 25 juli t/m zondag 31 juli op zoek naar de allergrootste artiest, tijdens 3FM Artist Request. Overal in het land verzamelt 3FM stemmen voor de artiest of band die deze eretitel mag dragen.

Vanaf maandag 25 juli staat de zender helemaal in het teken van de zoektocht naar de ultieme act van de laatste 40 jaar. Fanclubs en popjournalisten worden ingeschakeld, artiesten wordt hun mening gevraagd naar collega's.

Internet
Op maandag 25 juli gaat tevens de speciale 3FM internetsite ´4 decades of 3FM´ on-line, met daarop een uniek historisch overzicht van het radiostation.

3FM Serious Radio
3FM bereikt dit jaar een mijlpaal. Sinds 1965 volgt 3FM de ontwikkelingen in de muziek op de voet. Door de jaren heen hebben vrijwel alle bands en artiesten hun eerste airplay gehad bij 3FM. 3FM brengt hits voordat ze hits zijn. Daar zijn we een publiek station voor. Rock, Soul, Punk, Hip Hop, House, Grunge, er is geen muziekstroming die aan onze aandacht is ontsnapt.