Ingezonden persbericht


MatrixOne biedt basis voor beheer van intellectueel eigendom Imagination Technologies

Synchronicity Publisher Suite voor veilige distributie intellectueel eigendom en betere klantenservice

Amsterdam, 25 juli 2005 - Imagination Technologies beheert het intellectueel eigendom (Intellectual Property, IP) van zijn innovatieve silicon- en softwareoplossingen met Synchronicity Publisher Suite met IP Gear van MatrixOne (Nasdaq: MONEE). Het bedrijf ontwikkelt en verstrekt intellectueel-eigendomslicenties voor system-on-chip-apparatuur (SoC). Dit betreft enkele van de huidige meest geavanceerde multimedia- en communicatieapparatuur, zoals mobiele apparaten, digitale tv- en radio-ontvangers, in-car informatie- en entertainmentsystemen, pc's, gaming-machines en -consoles.

Imagination Technologies levert een uitgebreide reeks IP cores, die in licentie zijn bij toonaangevende leveranciers van silicon-apparatuur, zoals Freescale, Philips, Renesas, Samsung en TI. De licentiepartners kunnen hun SoC-ontwerpen op maat maken door één of meer van deze cores te combineren met IP-ondersteuning, wat de marktintroductie versnelt en ontwikkelkosten verlaagt. Het bedrijf koos Synchronicity Publisher Suite van MatrixOne voor compleet IP-beheer en als distributieoplossing om de productiviteit, kwaliteit en klantenservice te verbeteren.

"Onze klanten zijn veeleisend en we zochten een oplossing om het vastleggen en distribueren van onze intellectuele eigendommen te beheren", aldus Jon Metcalfe, Vice-President Operations van Imagination Technologies. "MatrixOne biedt ons belangrijke zakelijke voordelen, maar stroomlijnt en verbetert ook onze klantenservice."

MatrixOne Synchronicity Publisher Suite met IP Gear bundelt IP Gear Catalog en IP Gear Helpdesk tot een complete oplossing voor beheer, distributie en ondersteuning van intellectueel eigendom op silicon en software. De IP Gear Catalog wordt door Imagination Technologies ingezet voor het distribueren en traceren van IP om complexiteit, fouten en dubbel werk te verminderen. De Catalog-oplossing betreft een geavanceerde oplossing voor het internet en biedt robuuste beveiliging en toegangcontrole.

De IP Gear Helpdesk ondersteunt het geïntegreerd traceren van klantvragen en biedt een complete kennisdatabase met eerdere oplossingen. De IP Gear Helpdesk is cruciaal voor het bedrijf, omdat het klanten direct met de meest geschikte content-specialist in contact brengt zodat het probleem efficiënt wordt opgelost. De Helpdesk-oplossing biedt een systeem voor geaccepteerde methodes van klantondersteuning voor wereldwijd verspreide organisaties, wat de best practices verbetert. De uitgebreide functionaliteit en opties ondersteunen het delen van kennis en snelle probleemoplossing, en verlagen de supportkosten.

"Bedrijven als Imagination Technologies en hun klanten hebben grote invloed op de manier waarop elektronicabedrijven hun nieuwe producten op de markt brengen", zegt John Fleming, Senior Vice-President en algemeen directeur Electronics van MatrixOne. "De Synchronicity Suite met IP Gear biedt een krachtige, veilige infrastructuur en alle mogelijkheden om nieuwe businessmodellen op te zetten om de cycli te verkorten en kosten te verlagen."

# # #

Imagination Technologies
Imagination Technologies ontwikkelt en geeft licenties uit voor IP for system-on-chip-apparatuur (SoC) voor multimedia- en communicatieapparatuur. Het bedrijf levert een uitgebreide reeks IP cores die in licentie zijn bij vooraanstaande leveranciers van silicon-apparatuur.

MatrixOne
MatrixOne, Inc. (Nasdaq: MONEE) is marktleider op het gebied van collaborative Product Lifecycle Management-oplossingen (PLM). Het bedrijf biedt flexibele oplossingen die de kracht van wereldwijde value chains versterken en zo innovatie en snelle marktintroducties mogelijk maken. De klanten van MatrixOne zijn marktleiders op het gebied van luchtvaart en defensie, automotive, consumentengoederen, high-technology, natuurwetenschappen, productie- en procesindustrie. Voorbeelden zijn Agilent, General Electric, Honda, Johnson Controls, Philips, Procter & Gamble, Siemens en Toshiba. Het hoofdkantoor van MatrixOne (www.matrixone.com) staat in Westford (Massachusetts, VS). Het bedrijf heeft verder kantoren in Noord-Amerika, Europa en Azië.



Ingezonden persbericht