Ingezonden persbericht


Persbericht

ECH module van Infra Design nu gecertificeerd

Naarden 25 juli 2005 - Infra Design en de stichting ECH hebben deze week het certificeringtraject afgerond van de eerste generieke ECH-module voor de Nederlandse hypotheekmarkt. Met deze - door Infra Design ontwikkelde - module kunnen hypotheekverstrekkers de communicatie met het notariaat, zowel in passeer- als aflosprocessen, geheel geautomatiseerd laten verlopen.

De generieke ECH-module stelt hypotheekverstrekkers in staat hun eigen mid- en back-office systemen, zonder ingrijpende verbouwing, te koppelen aan ECH. Volgens Ton Ensink, COO van Infra Design, levert het gebruik van ECH grote besparingen op en kunnen hypotheekverstrekkers de benodigde investeringen in een half jaar terugverdienen. De module wordt op korte termijn in gebruik genomen bij Direktbank en MNF Bank. Naar verwachting zullen veel hypotheekverstrekkers volgen.

Bericht voor de redactie

Over de stichting ECH
De stichting ECH is een initiatief van het notariaat en de hypotheekverstrekkers. De stichting beheert al bijna 2 jaar een beveiligde elektronische infrastructuur waarop banken en notarissen zijn aangesloten. Een snel groeiend aantal notarissen handelt het proces rond vestigen en beëindiging van het recht van hypotheek op deze manier volledig elektronisch af. Naast Rabobank en CenE bankiers die al geruime tijd via ECH communiceren, worden op dit moment nieuwe hypothecaire financiers aangesloten op de ECH-infrastructuur

Over Infra Design
Infra Design is een Nederlands softwarehuis met ruim 21 jaar ervaring in het ontwikkelen van systemen voor de financiële dienstverlening. Met name op het gebied van toepassingen ter ondersteuning van de mid- en back-offices van hypotheekverstrekkers heeft Infra Design een ruim track-record opgebouwd. Een kleine 20% van alle hypotheken in Nederland wordt geadministreerd met informatiesystemen die werden geleverd of mede werden ontwikkeld door Infra Design. Ook beschikt Infra Design over ruime ervaring in het effectendomein waarvoor ook meerdere applicaties zijn ontwikkeld. Sinds mei 2005 is Infra Design een 100% dochter van Ordina N.V..

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Cathelijne van den Bosch van LEWIS Communicatie BV Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: cathelijnev@lewispr.com

Ton Ensink, COO Infra Design B.V.
Tel: +31(0)35 699 44 00
E-mail: tensink@infradesign.nl
www.InfraDesign.nl

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 23
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com