Politie Zuid-Holland-Zuid

25/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

25-07-2005 - Persberichten District I

MISHANDELING
DORDRECHT De politie heeft zondagavond 24 juli een 39-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn ex-vrouw. De boze man zou zijn ex een klap op het oog hebben gegeven en hard aan de haren hebben getrokken. Dit alles gebeurde voor een woning aan het Boris Pasternakerf. Toen de politie ter plaatse kwam, zat de verhitte man op een muurtje. Hij werd aangehouden, ingesloten en later heengezonden met een dagvaarding. De vrouw heeft aangifte gedaan.

OVERLAST
DORDRECHT De politie kreeg op zondagavond 24 juli een melding van overlast van jeugd op het station Stadspolders. Toen de politie een kijkje nam, zag ze een 15-jarige knul een glazen windscherm bekladden. Bij het zien van de politie, ging de groep er als een speer vandoor. Een viertal jongeren stopte uiteindelijk op vordering van de agenten. Daar zat ook de 15-jarige jongen uit Dordrecht bij die het windscherm had beklad. Hij werd aangehouden op verdenking van vernieling. Na verhoor werd hij heengezonden. Van de overige drie jongeren een meisje van 7 jaar, een tienermeid van 16 jaar (beiden uit Dordrecht) en een jongeman van 18 jaar uit Zwijndrecht werden de namen genoteerd.

BRANDJE IN WONING
DORDRECHT Op zondagmiddag 24 juli is een brandje geweest in een woning aan de Erasmuslaan. De brandweer had het brandje snel geblust. De brand is ontstaan door kortsluiting in de wasmachine of droger.

TAS WEG
DORDRECHT Een 58-jarige vrouw uit Dordrecht is zondagavond 24 juli omstreeks 23.15 / 23.30 uur beroofd van haar tas op de Torenstraat. De vrouw stapte uit een taxi op de kruising Torenstraat/Zwarte Koor. Ze liep via Zwarte Koor naar haar woning aan de Bleijenhoek. Toen ze Zwarte Koor opliep werd ze tegen de muur geduwd door 2 jongens die haar tas meenamen. In de tas zaten geen waardevolle spullen als geld en bankpassen. Getuigen en of mensen die meer weten van dit incident kunnen contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).