Veilig stappen in Noordwijk

Noordwijk 25-07-2005 - Het toezicht op het uitgaanspubliek in het weekend van vrijdag 22 tot en met zondag 24 juli door politie en zogenaamde susploegen verliep met een tevreden resultaat.

Er deden zich geen vechtpartijen of andere ernstige calamiteiten voor. Wel schreef de politie 100 bekeuringen uit voor diverse overtredingen. Met name het negeren van een verplichte rijrichting had met 47 overtreders hier een groot aandeel in. Verder vielen bekeuringen voor wildplassen (12), negeren stopverbod (10), stilstaan op fietspad/ strook (20), zonder helm rijden (1), niet voldoen aan identificatieplicht ( 1), baldadigheid (2), niet dragen veiligheidsgordel (1), onjuiste verlichting (2), geen rijbewijs bij zich hebben (1), onnodig claxonneren (1), negeren parkeerverbod (2).

Overlast beperken Noordwijk is vooral in de weekeinden een regionaal uitgaanscentrum. Om een bijdrage te leveren dat deze mensen gezellig kunnen uitgaan in het centrum houdt de politie verscherpt toezicht in het kader van het project Veilig Stappen. Doel is ook om overlast door stappers voor de inwoners van Noordwijk zoveel mogelijk te beperken.

Susploegen Daarbij wordt samengewerkt met sus-ploegen. Deze ploeg bestaat uit getrainde burgers die een bijdrage willen leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Noordwijk.