Gemeente Onderbanken


25-07-2005: Onderbanken ingenomen met steun Brunssum in besluit Nimby-verzoek

De gemeente Brunssum heeft deze week in een brief aan minister Dekker (VROM) kenbaar gemaakt achter het besluit van Onderbanken te staan om vrijstelling te verlenen voor het toppen van slechts enkele bomen in de Schinveldse bossen. Burgemeester en wethouders van Onderbanken zijn zeer ingenomen met de steun van de gemeente Brunssum.

Zowel de gemeenteraad van Brunssum als het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Brunssum hebben met instemming kennis genomen van het besluit van 7 juli jl. van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Onderbanken om akkoord te gaan met het toppen van acht bomen in de Schinveldse bossen. Zo laat het college van Brunssum weten in een brief van 18 juli 2005 aan de minister van VROM.

Tevens verzoekt het gemeentebestuur van Brunssum de minister om in te stemmen met het besluit van Onderbanken. Teneinde de overlast door vliegverkeer van de Awacs-basis in Geilenkirchen voor de inwoners van de omliggende gemeenten, waaronder ook de gemeente Brunssum , niet te doen toenemen verzoeken wij u mede namens de gemeenteraad van Brunssum het besluit van het college van Onderbanken te accepteren en hiertegen geen beroep in te stellen bij de Raad van State.

Onderbanken waardeert de steun van de gemeente Brunssum en vertrouwt erop dat de reactie van Brunssum zal bijdragen aan besluitvorming die recht doet aan alle in deze kwestie betrokken belangen (zoals oa. het woon- en leefklimaat van de burgers).