Stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht 25-07-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft zondagmorgen een bestuurder aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 02.15 uur kreeg een 28-jarige bestuurder uit Harmelen op de Maliesingel een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. Uiteindelijk wees de ademanalyse 685 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur werd hij naar huis gestuurd.

Snelheidscontrole

UTRECHT Zondagmiddag heeft de politie op de Universiteitsweg een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 14.30 en 16.30 uur controleerde de politie 420 voertuigen. Voor 76 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u.

Speelgoedpistolen in beslag genomen

VLEUTEN Zondagmorgen heeft de politie ruim 50 (nep)pistolen op een zwarte beurs in beslag genomen.

Rond 11.00 uur trof de politie op een zwarte beurs bij een standhouder tussen allerlei speelgoed ruim 50 speelgoedwapens aan. Dit speelgoed is strafbaar omdat het bijna niet te onderscheiden is van echt. De standhouder kreeg een proces-verbaal maar werd niet aangehouden omdat hij alleen in zijn stand stond. De (nep)wapens werden in beslag genomen.

Brand in woning

UTRECHT In de nacht van zondag 24 op maandag 25 juli ontstond brand in een woning aan de Surinamestraat. De politie vermoed dat de brand is aangestoken.

Omstreeks 00.24 uur kreeg de politie een melding dat er brand was uitgebroken in een woning aan de Surinamestraat. Ter plaatse zagen agenten rook uit een woning komen maar geen brand. Op het moment dat de brandweer ter plaatse kwam werd de voordeur geforceerd. In de woning werden meerdere brandhaardjes aangetroffen en de woning rook naar een brandbare vloeistof. De brandweer heeft de brandjes geblust. De politie trof geen bewoners aan en stelt een onderzoek in naar de oorzaak.