Gemeente Deventer

Week 30, 25 JULI 2005

Deventer Internationaal

BUITENLANDSE BETREKKINGEN WORDEN VOORTGEZET

Het college van burgemeester en wethouders heeft de nota âDeventer Internationaal 2005-2008â vastgesteld. Nadrukkelijk kiest het college voor consolidatie van het beleidsterrein, een actiepunt dat is opgenomen in het collegeprogramma. Consolidatie is te zien aan een verdere voortzetting van de betrokkenheid bij internationale samenwerking van burgers, maatschappelijke instellingen en de lokale overheden zowel in Deventer als in de betrokken partnersteden.

Door allerlei publieksactiviteiten in Deventer en projecten en programmaâs in toetredings- en ontwikkelingslanden heeft de stad Deventer de blik actief naar buiten gericht. Hiermee wordt een bescheiden bijdrage geleverd aan een beter leefklimaat daar en hier.

De beleidsnota internationale samenwerking heeft het karakter van een voortgangsnota waarbij aan het begin van een nieuwe raadsperiode wordt terug- en vooruitgeblikt met betrekking tot het beleidsterrein internationale samenwerking

Stedenband

Verder heeft het college het raadsvoorstel met betrekking tot een stedenband tussen Deventer en Sibiu (Roemenië) vastgesteld. Dit door in te stemmen met een besluit dat de gemeenteraad van Sibiu met betrekking tot hetzelfde onderwerp in maart heeft genomen. Als belangrijke onderwerpen voor toekomstige samenwerking worden genoemd: cultuur en sport, gezondheidszorg, toerisme, economische samenwerking, burgerparticipatie en wijkaanpak, en het versterken van het lokaal bestuur. Door het aangaan van een stedenband met de stad Sibiu krijgen activiteiten een meer formeel karakter en kan makkelijker een beroep op ondersteuning worden gedaan.

Beide voorstellen van het college worden in de politieke markt van de gemeenteraad in september behandeld.

Publicatiedatum: 25-7-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging maandag 25 juli 2005