Ingezonden persbericht


Persbericht

BBC TWO in juli:

BBC TWO over de belegering van een caviafokkerij

THE SIEGE OF DARLEY OAKS FARM

Maandag 25 juli om 23.00 uur op BBC TWO

Al vijf jaar lang voeren activisten voor dierenrechten een guerrillaoorlog in Newchurch, Staffordshire. Ze willen daarmee bereiken dat een bedrijf dat cavia's fokt voor experimenten, zijn deuren sluit. Het gaat om Darley Oaks Farm in Newchurch. Zowel de eigenaren en medewerkers van de fokkerij als lokale bedrijven die met Darley Oaks Farm in contact staan, worden aangevallen door de dierenrechten-activisten.

De campagne begon in 1999, toen het Animal Liberation Front de fokkerij van John Hall en zijn broer Christopher overviel. De groep beweerde dat de cavia's die daar werden gefokt in erg slechte conditie verkeerden - hetgeen de Halls ontkenden. De activisten protesteerden tegen het gebruik van dieren bij laboratorium-experimenten en startten de Save the Newchurch Guinea Pigs-campagne, om te zorgen dat de Halls hun bedrijf zouden sluiten.

Naast regelmatige demonstraties begonnen de ALF-activisten een systematische intimidatiecampagne. Alleen al in de laatste twee jaar zijn er meer dan 450 incidenten geweest met bedreigingen tegen de familie Hall, fokkerijmedewerkers en leveranciers.

Een slachtoffer vertelt in het programma: "Ik zou ze willen classificeren als terroristen. Hoe zou je ze anders kunnen noemen? We kunnen 's nachts niet zonder angst slapen vanwege de gedachte dat er mogelijk iemand bij ons huis bezig is."

----------
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (

Ingezonden persbericht