Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 25 juli 2005

(
Noordwijkerhout Politie houdt verdachten van diefstal fiets aan

De politie kreeg zondag 24 juli, rond 03.00 uur, een melding dat op de Provinciale weg twee mannen liepen. Eén van hen voerde een fiets aan de hand mee. Toen de agenten bij de twee aankwamen troffen zij de mannen zonder fiets aan. Deze lag op korte afstand in de berm. Beide mannen, een 20-jarige en een 22-jarige uit Jasienica Dolma (Polen), werden door de agenten aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Eén van de verdachten gaf toe inderdaad de mountainbike op een weg in Noordwijkerhout te hebben weggehaald. Van de eigenaar ontbreekt echter nog ieder spoor. De politie heeft nog geen aangifte binnen. Pogingen om via de fietsenhandelaar de eigenaar te achterhalen liepen op niets uit. De verdachten zijn maandag 25 juli weer op vrije voeten gesteld.


Noordwijk Politie houdt verdachte van mishandeling aan

De politie hield op zondag 24 juli, rond 23.55 uur, op De Grent een 27-jarige man uit Wilnis aan. De man werd in een uitgaansgelegenheid door het aanwezige personeel herkend als de man die op zaterdag 25 juni, rond 02.00 uur, daar een 20-jarige vrouw uit Noordwijk mishandelde. Zij kreeg klappen van hem in het gezicht nadat zij hem aansprak over zijn gedrag. De dader wist toen te ontkomen. Na zijn herkenning van zondag jl. werd hij door de gewaarschuwde politie aangehouden. Na zijn verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is de verdachte vandaag weer op vrije voeten gesteld.


Leiden Politie houdt verdachte van mishandeling aan

De politie hield op maandagmiddag 25 juli, rond 13.00 uur, een 34-jarige man uit Leiden aan. De man wordt er van verdacht in de ochtend zijn 23-jarige ex-vriendin in Leiden te hebben mishandeld. Tengevolge daarvan liep ze letsel aan haar neus op en moest zich in het LUMC onder behandeling van een arts stellen. De verdachte is ingesloten.


Boskoop Diefstal auto-onderdelen

Onbekenden stalen tussen zaterdag 23 en maandag 25 juli vier licht metalen velgen met banden en twee voorstoelen van en uit een Peugeot 206. De auto stond geparkeerd op een afgesloten bedrijfsterrein van een autobedrijf aan de Zijde. Vanmorgen ontdekte men de diefstal en deed aangifte. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Waddinxveen Inbraak in woningen

In de nacht van zondag 24 op maandag 25 juli werd er ingebroken in drie woningen. Van de inbraak in een woning aan de Sterrenlaan werd vanmorgen bij de persberichten melding gemaakt. Vandaag kwamen er nog twee aangiften bij de politie binnen. Zo werd er die nacht ook ingebroken bij twee woningen aan de Woubrechterf. Bij één woning werd een mobiele telefoon, rijbewijs, laptop, digitale fotocamera en geld gestolen. Bij de andere woning kwam men niet verder dan het boren van gaatjes in een raamkozijn. Deze methode werd ook bij de andere woningen gebruikt. Via deze gaatjes wist men de hefboompjes van raam of deur te ontsluiten en de woning binnen te komen. De politie gaat er dan ook van uit dat het hier gaat om dezelfde dader(s). De politie heeft de inbraken in onderzoek.


Nieuwerkerk a/d IJssel Vuilcontainer in brand gestoken

Op zondag 24 juli werd er brand ontdekt in een vuilcontainer aan de Kerklaan. De container stond dicht bij een woning en een doe-het-zelf-bedrijf. Beide panden liepen brandschade op. De brandweer bluste de in brand gestoken container. De politie hield vier 17-jarige jongens uit Nieuwerkerk aan den IJssel aan omdat zij zich verdacht gedroegen in de nabijheid van de container en drie ervan zelfs wegrenden toen agenten belangstelling voor het stel kreeg. Aan het politiebureau ontkenden ze alle betrokkenheid aan de brandstichting. Na hun verhoor werden ze in de loop van zondag weer op vrije voeten gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Noordwijk Inbraken in hotels
De politie heeft aangifte van inbraak opgenomen van twee hoteleigenaren. In een hotel aan de Koepelweg en in een hotel aan de Oude Zeeweg is in de nacht van zondag 24 op maandag 25 juli ingebroken. Uit het hotel aan de Oude Zeeweg is een geldbedrag gestolen, uit het hotel aan de Koepelweg lijkt niets gestolen te zijn, maar is er wel braakschade. De politie onderzoekt de inbraken.

Schoonhoven Politie is op zoek naar automobiliste
De politie vraagt een automobiliste zich te melden bij de politie. De vrouw is op woensdag 20 juli, omstreeks 12.30 uur, in aanrijding geweest met een fietsster. De aanrijding vond plaats op de Rotterdamseweg. Op het moment dat de fietsster, een 18-jarige inwoonster van Schoonhoven, wilde oversteken, is de auto tegen haar aangereden. De automobiliste is vervolgens uitgestapt en heeft aan de fietsster gevraagd hoe het met haar ging. De automobiliste heeft vervolgens haar weg gevolgd zonder haar identiteit kenbaar te maken.

--- einde berichten ---
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --