Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


26 juli 2005


Groenlo - Met auto in weiland beland


Een 37-jarige automobiliste uit Eibergen heeft maandagavond (25/7) erg veel geluk gehad. De vrouw reed rond 22.35 uur over de Vredenseweg vanaf Groenlo. In een bocht schrok zij van een tegemoet komende auto. Hierdoor stuurde ze naar rechts, kwam in de berm terecht, schampte een boom en belandde uiteindelijk in een weiland. De vrouw kon zelf uit de auto komen en was, zo bleek na onderzoek bij de huisartsenpost, ongedeerd. Ook haar baby, die in de maxi-cosi zat, had geen letsel opgelopen. De auto was total loss en moest worden weggesleept.


Aalten - Gewond na aanrijding


Een 57-jarige Aaltense raakte maandagmorgen (25/7) gewond na een aanrijding. Een 21-jarige automobilist uit Winterswijk reed rond 09.45 uur over de Varsseveldsestraatweg richting Varsseveld. In de Langwerdenbocht raakte hij de macht over het stuur kwijt en botste daarbij tegen de auto van de tegemoetkomende 57-jarige automobilist uit Aalten. Vervolgens botste hij tegen een lantaarnpaal, een hek, reed bijna tegen een woning en kwam uiteindelijk tot stilstand in de sloot. De Winterswijker bleef ongedeerd. De Aaltense, die bij haar man in de auto zat, raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Daar bleek dat haar borstbeen gebroken was. Tegen deze beginnende bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.


Doetinchem - Auto slipt / fietsster raakt gewond


Een 23-jarige automobilist uit Gaanderen slipte maandagavond (25/7) rond 18.15 uur in een bocht op de Hofstraat. Dit gebeurde vermoedelijk door gladheid van de regen. De bestuurder raakte hierbij een fiets, met als bestuurder een 15-jarige jongen uit Heeze en achterop een 17-jarig meisje uit Zoetermeer. Het meisje werd met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De jongen en de automobilist bleven ongedeerd.


Doetinchem - Winkeldiefstal


Bij een winkel aan de Hamburgerstraat werd maandagmiddag (25/7) een 15-jarige jongen uit Laag-Keppel betrapt. De jongen had twee broeken en een trui ter waarde van E 156,85 weggenomen zonder af te rekenen. Dit werd gezien door winkelpersoneel. Hij ging er vandoor toen personeel zijn tas wilde controleren. De jongen werd tegengehouden door omstanders en kon aan de gewaarschuwde politie overgedragen worden. De jongen wordt doorverwezen naar een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel getroffen zal worden.


Dinxperlo - Aggregaat weggenomen


Maandagnacht (25/7) werd tussen 02.45 en 07.00 uur vanaf het terrein van de Achterhoek Arena een aanhangwagen met daarop een aggregaat weggenomen. De aanhanger, met kenteken WV-18-DF, was afgesloten met een wielklem en een bakslot. Op de aggregaat zaten blauw reflecterende letters.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Communicatie,

Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --