Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 26-07-2005

BikeTAG: Gestolen fiets terug via SMS

Het Amsterdamse bedrijf NovaText B.V. introduceert een nieuw en hip middel om je gestolen fiets terug te krijgen. Op BikeTAG.nl kan men voor ¤ 5,- een TAG-sticker kopen die van een uniek (identificerend) nummer is voorzien. Dit nummer wordt gekoppeld aan het email adres van de eigenaar van de fiets. Teruggevonden fietsen kunnen via BikeTAG.nl of per SMS worden aangemeld. Als een fiets wordt gevonden stelt BikeTAG de eigenaar per email op de hoogte waar deze zijn/haar fiets kan ophalen.

Jaarlijks worden er in Nederland bijna 1 miljoen fietsen gestolen (of door de overheid weggeknipt en verwijderd). De helft van die fietsen wordt uiteindelijk weer teruggevonden en wordt dan opgeslagen bij de politie of in gemeentelijke opslagloodsen. Slechts een heel klein gedeelte (ongeveer 10%) daarvan komt uiteindelijk weer terug bij de rechtmatig eigenaar, omdat in vrijwel alle gevallen de eigenaar niet meer te achterhalen is. Maar weinig mensen nemen de moeite hun fiets van eigendomskenmerken te laten voorzien (bijvoorbeeld graveren) en vrijwel niemand doet bij diefstal nog aangifte. En zo verdwijnen teruggevonden fietsen met duizenden tegelijk op de schroothoop of worden ze uiteindelijk verkocht aan de tweedehands fietsenhandel.

Met een SMS of een email kan BikeTAG er voor zorgen dat een fiets altijd weer op een snelle en efficiënte manier bij de rechtmatig eigenaar terecht komt.