Enorme groei aantal contante betalingen van facturen

26.07.2005 / 15:48 / Rubriek: Economie / Organisatie: Gwk travelex

PERSBERICHT

Alle facturen contant betalen via Mr. Pay bij GWK Travelex Enorme groei aantal contante betalingen van facturen

Diemen, 25 juli 2005. Een enorme groei van het aantal contante betalingen van facturen met maar liefst 25% per kwartaal. Sinds de vorig jaar april gestarte dienst Contante Betaling van GWK Travelex zijn er al meer dan 36.000 betalingen contant aan de balie verricht. Voor GWK Travelex alle reden om de service uit te breiden en in een nieuwe jas te steken onder de naam Mr. Pay. Was het voorheen alleen mogelijk om facturen van aangesloten partners te betalen; via Mr. Pay kunnen voortaan alle facturen contant betaald worden.

Volgens Petra van Butselaar van GWK Travelex is het contant kunnen betalen van rekeningen voor veel mensen een uitkomst. In de praktijk zie je dat veel van onze klanten kiezen voor de mogelijkheid van een spoedbetaling. Wij informeren de begunstigde dan direct per e-mail dat de betaling is ontvangen. Op deze manier kan bijvoorbeeld voorkomen worden dat ze worden afgesloten van elektriciteit of kabel. Bovendien kunnen mensen die aankopen doen via internet, maar geen creditcard hebben, gebruikmaken van onze service. Gezien de sterke stijging van het aantal contante betalingen aan onze balies is er blijkbaar een flinke behoefte aan deze vorm van dienstverlening. Groot voordeel is dat mensen ook in de avonduren en in de weekenden bij ons terecht kunnen. We hebben zeer ruime openingstijden en beschikken over ongeveer vijftig goed bereikbare locaties verspreid over het hele land.

Bedrijven
Bedrijven zoals UPC, Intrum Justitia, Vodafone, Vliegwinkel.nl, Fa-Med en Nationaal Incasso Bureau hadden zich al bij de dienst Contante Betaling aangesloten. Van Butselaar: Klanten die facturen van de aangesloten bedrijven contant willen betalen, kunnen hiervoor uiteraard nog steeds terecht bij GWK Travelex. Met Mr. Pay breiden we onze mogelijkheden op het gebied van contante betalingen alleen maar verder uit. Consumenten kunnen vanaf heden dus al hun rekeningen contant bij ons betalen - inclusief bericht aan de begunstigde bij een spoedbetaling - en ongeacht of het bedrijf in kwestie aangesloten is.

Over GWK Travelex
GWK Travelex is de expert voor betalingen en cash geld en waardeproducten voor particulieren en bedrijven. GWK Travelex is ontstaan na de overname van GWK Bank door Travelex eind 2004. Travelex is de grootste gespecialiseerde aanbieder van valutadiensten ter wereld, met circa 700 kantoren en 18.000 zakelijke klanten. GWK Travelex heeft circa 50 vestigingen, die zich bevinden op de grotere NS-stations, Luchthaven Schiphol, in het centrum van grote steden en langs de Nederlandse grens. De kernactiviteiten van GWK Travelex zijn: 1) het wisselen van valuta, internationale money transfers, verzilveren van coupons, contante betalingen en andere loketdiensten via een netwerk van kantoren; 2) exploitatie van geldautomaten; 3) vreemde valuta en euro dienstverlening aan banken en andere bedrijven vanuit de wholesale operatie; 4) Internationale (girale) betalingen voor bedrijven. Kijk voor meer informatie op: www.gwktravelex.nl.

Noot voor de redactie,