Politie Zaanstreek-waterland


14:43 25-JUL-05
ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG

Winkeldieven aangehouden

Bij een bouwbedrijf werden een 23- en een 26-jarige man uit IJmuiden aan de politie overgedragen nadat ze door personeel waren aangehouden als verdachten van poging tot diefstal van een groot aantal goederen. De goederen met een totale waarde van meer dan E 3000,= werden door de verdachten uit de schappen gepakt, naar een niet overdekt gedeelte van de winkel gebracht en dicht bij de afrastering verstopt. Vermoedelijk hadden de mannen de bedoeling later de spullen weg te nemen. De verdachten werden na enkele verhoren heengezonden. De voorbereidingshandelingen tot diefstal werden tijdens verhoor toegegeven en proces-verbaal wordt opgemaakt.

23:44 25-JUL-05
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG
Drankrijder rijdt tegen brugleuning
De politie heeft een 25-jarige Zaandammer aangehouden die wordt verdacht van veroorzaken van een aanrijding terwijl hij drank op had. Een getuige meldde dat de man met zijn personenwagen over de Provincialeweg in Zuidelijke richting reed. Ter hoogte van Oud Zaenden reed hij vervolgens tegen een brugleuning aan. Bij een blaastest aan het bureau blies de verdachte meer dan drie maal de maximaal toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en opgestuurd naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Na verhoor mocht de man met een rijverbod van zes uren het politiebureau verlaten.

22:47 25-JUL-05
MONNICKENDAM, PROVINCIALEWEG
Politie houdt inbrekers aan met gestolen computers
De politie heeft een 31-jarige Amsterdammer en een 29-jarige man uit Haarlem aangehouden als verdachten van een inbraak bij een bedrijf in Nibbixwoud in de politieregio Noord-Holland Noord. Een oplettende bewaker zag daar de inbrekers bezig en vervolgens wegrijden. Hij gaf een goed signalement van de auto door aan de politiemeldkamer die ook de regiopolitie Zaanstreek-Waterland inseinde. Surveillerende agenten zagen even later de auto in de buurt van Monnickendam rijden die vervolgens stopte op een parkeerplaats langs de Provincialeweg. De twee inzittenden werden aangehouden en samen met hun auto overgebracht naar het politiebureau in Hoorn. In de auto van de verdachten werden vijf computers met beeldschermen aangetroffen.

01:25 26-JUL-05
MIDDENBEEMSTER, MIDDENWEG
Politie houdt jongen aan na vechten
Een 17-jarige jongen uit Purmerend is door de politie aangehouden nadat hij iemand had geslagen. Agenten reageerden op een melding dat er problemen waren. Ter plaatse bleek dat de Purmerendse jongen tijdens een ruzie met 22-jarige plaatsgenote enkele deuken in een bestelbus had geslagen. Omdat de schade vergoed zou worden vervolgden de agenten na het noteren van de gegevens hun weg. Even later bij een horecacontrole troffen zij dezelfde jongeman en de vrouw aan bij een duw en trekpartij met andere bezoekers. De agenten zagen dat een blonde jongen met een rood shirt geslagen werd door de Purmerender die hierop werd aangehouden. De vrouw beledigde en sloeg een agente tijdens de aanhouding waarna zij ook werd aangehouden. Na verhoor werden de verdachten in de vroege ochtend heengezonden. De blonde jongen in het rode shirt is tijdens de aanhouding zonder zich bekend te maken weggegaan en heeft zich nog niet gemeld voor aangifte.


15:39 25-JULI-05
ZAANDAM, DAM
Politie zoekt getuigen tasjesroof
De politie is op zoek naar getuigen van een tasjesroof die plaatsvond op zondagmiddig rond twee uur op de Dam ter hoogte van de Mail Company. Van een 50-jarige Zaandamse werd door één van een drietal fietsers die haar voorbijreden een zwarte tas van haar schouder gerukt en meegenomen. Van één verdachte is bekend dat hij blond lang haar had. Het drietal fietste weg in de richting van de Westzijde. De vrouw was van het gebeuren zo geschrokken dat zij pas de volgende dag het voorval bij de politie meldde. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met bureau Zaandam-Centrum (Zaantheater) via 0900-8844.

11:01 26-JUL-05
WORMER, DORPSSTRAAT
Politie houdt notoire winkeldievegge aan
In een warenhuis heeft de politie een 52-jarige Amsterdamse aangehouden die wordt verdacht van winkeldiefstal. De vrouw huilde hevig en zij beloofde het nooit meer te doen als zij maar niet aangehouden zou worden. Na aanhouding bleek al snel dat de verdachte toneel speelde want uit het politieregeister bleek dat zij al ten minste twintig keer eerder was betrapt op winkeldiefstal. Na verhoor werd zij met een proces-verbaal voor winkeldiefstal en een boete voor niet legitimeren heengezonden. Twee bordspellen die de verdachte zonder te betalen had meegenomen werden teruggegeven aan de winkelier.

17:10 25-JUL-05
ASSENDELFT, PROVINCIALEWEG PURMEREND-BUITENHUIZEN
Snelheidscontrole
De politie heeft maandagmiddag bij een bijna drie uur durende snelheidscontrole 13 overtreders op de foto gezet. De controle werd uitgevoerd met de radarauto en de apparatuur stond in de richting van de watertoren opgesteld. De maximumsnelheid van 80 km per uur werd door het snelste voertuig overschreden met 34 km per uur.

12:46 25-JUL-05
BROEK IN WATERLAND EN MONNICKENDAM
Snelheidscontroles
Bij een snelheidscontrole op de Provincialeweg 247 in Broek in Waterland werden maandagmorgen 44 voertuigen gefotografeerd die de snelheidslimiet van 50 km per uur negeerden. De radarapparatuur stond opgesteld in de richting van Hoorn. De bekeuringen vallen binnenkort bij de voertuigeigenaren op de mat. Aansluitend werd op dezelfde weg een korte controle gehouden in Monnickendam. Hier was een maximale snelheid van 80 km per uur toegestaan. Zeven van de bijna 800 bestuurders (0,9%) reden te snel in de richting van Amsterdam.

13:11 26-JUL-05
DEN ILP EN NOORDBEEMSTER
Snelheidscontroles
Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft dinsdagochtend in Den Ilp een radarcontrole gehouden. 22 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km per uur. Het snelste voertuig werd gemeten op 71 km per uur. De fotoapparatuur stond opgesteld in de richting van Landsmeer. In Noordbeemster werd met de radarauto gecontroleerd in de richting van Schermerhorn op de gelijknamige weg. Van de 1720 passerenden voertuigen hielden 23 bestuurders zich niet aan de toegestane snelheid van maximaal 80 km per uur. De snelste bestuurder(ster) ging voorbij met 120 km per uur.


03:32 24-JUL-05
ZAANDAM, PANNEROODSTRAAT
Politie zoekt eigenaar gestolen boot
De politie is op zoek naar de eigenaar van een wit kajuitbootje dat in de nacht van zaterdag op zondag werd gestolen door vier mannen. De politie werd gewaarschuwd door hengelaars, die op de Gouw twee bootjes voorbij zagen varen, waarbij de ene boot de andere voortsleepte. Vervolgens zagen agenten beide boten liggen onder het viaduct ter hoogte van Karel Lotsylaan. De vier verdachten waren inmiddels al gevlucht in een auto, maar konden op aanwijzing van een andere getuige worden aangehouden op de Hof van Saenden. Naar aanleiding van een oproep in het Noordhollands Dagblad, meldden de getuigen zich maandag bij de politie. Wie de eigenaar is van de gestolen boot, is nog steeds onbekend. Het bootje was voorzien van een blauw dekzeil en lag vermoedelijk aangemeerd in de Gouw. De touwen waarmee de boot was vastgemaakt, zijn voorzien van een metalen kruis. De politie verzoekt de eigenaar van het bootje zich te melden bij politiewijkteam Zaandam Midden via 0900-8844.


---- --