Politie Gelderland-Zuid

Voortgang onderzoek ongeregeldheden 4daagse

Nijmegen 26-07-2005 - (06)

Dinsdag 26 juli zijn drie verdachten voorgeleid voor openlijke geweldpleging tijdens de laatste nacht van de Vierdaagsefeesten. De rechter commissaris heeft de verdachten in bewaring gesteld.

De politie is vanaf zaterdag 23 juli met een rechercheteam van tien rechercheurs bezig naar het onderzoek naar de ongeregeldheden nabij het Matrixx-podium onder de Waalbrug. Tijdens die ongeregeldheden werden vier verdachten aangehouden. Eén van de verdachte werd aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Tegen deze persoon is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij heengezonden. De andere drie verdachten, een 22-jarige man uit Wormerveer, een 27-jarige man uit Utrecht en een 27-jarige man uit s Hertogenbosch, zijn vandaag voorgeleid en blijven in bewaring.

Het onderzoek zal worden voortgezet. De politie is met name op zoek naar getuigen, die iets gezien hebben van het stenen gooien vanaf de Waalbrug. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

De afgelopen dagen zijn er diverse mails binnen gekomen waarin de politie wordt geattendeerd op beeldmateriaal op internet. Daarnaast zijn er een aantal personen geweest die zelfstandig beeldmateriaal van de ongeregeldheden beschikbaar hebben gesteld.

Tot op dit moment zijn er bij de politie twee formele klachten binnen gekomen over het politieoptreden.