Politie Groningen

Persberichten dinsdag 26 juli 2005

provincie Groningen, 26-07-2005 -

Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft maandag op vier locaties snelheidscontroles gehouden.

Europaweg: maandagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 1749, aantal overtredingen: 170, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Hooghoudtstraat: maandagochtend- en middag, aantal geregistreerde voertuigen: 1200, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Peizerweg: maandagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 368, aantal overtredingen: 74, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Paterswoldseweg: maandagavond, aantal geregistreerde voertuigen: 472, aantal overtredingen: 50, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen: Stadjer voor heling aangehouden
De politie heeft maandagmiddag in de Haddingestraat een 19-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor heling. Politieagenten zagen de Stadjer op een fiets rijden en vermoedden dat de fiets was gestolen. De 19-jarige had volgens eigen zeggen de fiets op straat van een onbekende voor 25 euro gekocht. Hierop werd hij meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht de jongen het politiebureau verlaten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de fiets.

Groningen: hardloopster komt ten val
Een 26-jarige vrouw uit Groningen is maandagavond op de S.O.J. Palmelaan gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw was tijdens het hardlopen ten val gekomen. Zij liep hierdoor een hoofdwond op. Het slachtoffer werd met haar letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: overlastpleger moet straf uitzitten
De politie heeft maandagavond op de Ubbo Emmiussingel een 23-jarige man uit Groningen aangehouden voor het nuttigen van alcohol in het openbaar. Bij het zien van de agenten gooide de man een bierblikje weg. Hij kreeg vervolgens een bekeuring uitgereikt. Bij navraag bleek dat de Stadjer nog 31 dagen gevangenisstraf had openstaan. Toen hem dat werd meegedeeld, zette de 23-jarige het op een lopen. De politie kon de Stadjer even later in de kraag vatten. De verdachte werd ingesloten.

Groningen: Stadjer onder invloed
Op het A Kerkhof heeft de politie maandagnacht een 42-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd in zijn auto gecontroleerd en bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te verkeren. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek na de ademanalysetest dat hij omgerekend 2,1 promille alcohol in het bloed had. De politie vorderde de man zijn rijbewijs in. Ook kreeg hij een rijverbod voor elf uren opgelegd. Na verhoor mocht de 42-jarige het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.