Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Stadsdeelvoorzitter met buurtregie op pad

Vrijdag 22 juli liep stadsdeelvoorzitter Robin de Bood een middagje mee met buurtregisseur Rob Oosterbaan van buurt 1 en 2. Oosterbaan liep zijn gebruikelijke ronde, en liet de stadsdeelvoorzitter van Geuzenveld-Slotermeer zijn aandachtspunten zien.

Het viel de regisseur op dat De Bood goed op de hoogte was van de situatie in deze twee buurten. Toch vonden de beide heren de gezamenlijke ronde nuttig. De Bood: "Het verschaft me wat meer achtergrond. En bovendien is het ook goed om af en toe ter plekke te komen kijken, in plaats van alleen maar naar cijfers en statistieken te staren!"

Tolerantiedrempel
Er vielen hem een aantal positieve zaken op. De twee buurten zijn relatief rustig, en er is sprake van tolerantie tussen verschillende bevolkingsgroepen. De stadsdeelvoorzitter vind het een goede zaak dat sommige bewoners terecht kunnen met hun klachten bij stadsdeel en politie en ander professionele instanties. Wel is hij van mening dat de tolerantiedrempel wat hoger kan: "Bewoners kunnen veel zelf regelen door met elkaar af te spreken wat acceptabel is en wat niet. Daar is een stadsdeel niet altijd bij nodig. Ik vind het ook fantastisch dat bewoners zelf actie ondernemen, zoals de heer Kneulman. Mede door zijn inzet is een stukje straat bereikbaarder gemaakt voor invaliden".

Vernieuwing
In Geuzenveld wordt veel vernieuwd. Wordt Slotermeer nu vergeten in de ontwikkeling van het stadsdeel? "Integendeel, aldus De Bood, allereerst wordt gestart met de bouw van Noorderhof Zuid. Daarnaast wordt nu al voorzichtig toekomstverkenningen gedaan voor de gehele Slotermeer. We moeten ervoor zorgdragen dat dit gebied niet verloederd, en leefbaar blijft."