Ingezonden persbericht


Amersfoort, 27 augustus 2005

The Choir Company brengt 12.000 euro bij elkaar voor straatkinderen in Indonesië

The Choir Company en Gert Visscher op tournee met World Vision in Indonesië

AMERSFOORT- The Choir Company, ambassadeur van World Vision, gaat deze zomer voor de derde keer naar Indonesië. In samenwerking met World Vision gaat een enthousiast team van 23 mensen van 28 juli t/m 8 augustus op tournee naar Indonesië. Samen met Gert Visscher, ook ambassadeur van World Vision, zullen zij gedurende 12 dagen verschillende concerten geven in Jakarta en Bandung, met als doel de mensen te bemoedigen en tegelijkertijd geld in te zamelen voor een bijzonder project waarin World Vision straatkinderen een thuis geeft en investeert in een betere toekomst.

Vanuit Nederland wordt een bedrag van maar liefst ¤ 12.000,- mee genomen. Dit is de opbrengst van een speciaal voor World Vision opgenomen Aktie-CD en gesponsord en geschonken bedragen door betrokken Nederlanders die dit team en het werk van World Vision en The Choir Company in Indonesië ondersteunen. Alle belevenissen van de tour in Indonesië zijn te volgen op de website www.choircompany.nl

World Vision, een van de grootste particuliere ontwikkelingsorganisaties ter wereld, wil deze kinderen helpen door hen te voorzien van schoon water, medische zorg, scholing en een veilige leefomgeving. Op deze manier kan ieder kind zich fysiek, sociaal en mentaal verder ontwikkelen. Hiervoor werken ze nauw samen met de mensen ter plaatse totdat zij zelfstandig verder kunnen. World Vision is christelijk geïnspireerd en willen kinderen en hun families helpen zonder onderscheid te maken naar geloof, ras of politieke overtuiging. Ze werken nauw samen met organisaties van de Verenigde Naties, waaronder Unicef, het WereldVoedselProgramma en de Wereldbank. World Vision is houder van het CBF-keur voor verantwoorde fondsenwerving en -besteding. Dit betekent onder meer dat van de geworven gelden niet meer dan 25% mag worden besteed aan fondsenwerving.

Noot voor de redactie,