Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 juli 2005

Fietser gewond bij aanrijding

Automobiliste verleent geen voorrang en rijdt fietser aan

Den Ham

Op woensdag 27 juli vond omstreeks 19.15 uur een aanrijding plaats op de kruising Dennenweg/Daarleseweg in Den Ham tussen een auto en een fietser. Een 29-jarige automobiliste uit Hellendoorn reed over de Daarleseweg en wilde op genoemde kruising linksaf. De Dennenweg in. Zij verleende daarbij geen voorrang aan de haar tegemoetkomende fietser, een 25-jarige man uit Wierden. De fietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op. (05-095823)

Twee gewonden bij aanrijding

Automobilist verleent geen voorrang

Wierden

Op woensdag 27 juli vond omstreeks 19.00 uur een aanrijding plaats op de kruising Vlierdijk/Lage Eggeweg in Wierden tussen twee auto's. Een 59-jarige man uit Wierden reed met zijn auto over de Lage Eggeweg en verleende op genoemde kruising geen voorrang aan een van rechts komende 29-jarige automobiliste uit Vriezenveen. Beide automobilisten werden met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis overgebracht. In verband met de schade nam de politie van beide voertuigen het deel 1 van het kentekenbewijs in. Proces-verbaal wordt opgemaakt.(05-095831)

Vrachtwagen lekt diesel

Brandweer moest diesel overpompen en wegdek reinigen

Hengelo

Op woensdag 27 juli omstreeks 18.30 uur werd een pechgeval gemeld aan de A1 in Hengelo. Van een vrachtwagen, bestuurd door een 47-jarige man uit Kiel (D), was een gat in de brandstoftank geslagen waardoor deze brandstof verloor. Mogelijke oorzaak was een voorwerp op de rijbaan. De 47-jarige bracht zijn voertuig op de vluchtstrook tot stilstand. Daardoor liep een grote hoeveelheid diesel in de berm. De brandweer heeft de resterende brandstof overgepompt en Rijkswaterstaat heeft het wegdek gereinigd. Een sleper voerde de vrachtwagen af. Er ontstond al snel een file en het verkeer ondervond daar enige tijd hinder van. De politie zorgde voor de filebeveiliging. (05-095788)

Inbreker overlopen

Verdachte komt tijdens inbraak te vallen en wordt daarop aangehouden

Hengelo

Op donderdag 28 juli omstreeks 05.15 uur werden bewoners aan de Reitzstraat in Hengelo wakker van een harde klap. Toen zij op onderzoek uitgingen zagen zij op een van de slaapkamers een onbekende man op de grond liggen. Het bleek een inbreker die via het platte dak het openstaand raam van de slaapkamer was binnen gegaan. Bij het naar binnen stappen was de inbreker, vermoedelijk onder invloed, komen te vallen en blijven liggen. Bij de komst van de politie lag de verdachte nog steeds op de vloer. De verdachte, een 41-jarige man uit Beekbergen werd aangehouden. Aan het bureau bleek dat de verdachte een veelpleger was, waarop hij in verzekering werd gesteld en opgesloten. (05-095944)

Automobilisten met drank op

Politie houdt meerdere automobilisten onder invloed aan

Enschede

Op woensdagavond 27 juli omstreeks 21.30 uur controleerde de politie op de Oldenzaalsestraat in Enschede een 44-jarige automobilist uit Enschede. Bij de man werd alcoholgebruik geconstateerd, waarop hij werd aangehouden. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 0,6 promille, waarvoor hij een transactie kreeg uitgereikt. (05-095860)

In de nacht van donderdag 28 juli omstreeks 04.00 uur werd op de Marktstraat in Enschede eveneens een automobilist tijdens controle betrapt op alcoholgebruik. De politie hield de verdachte aan en nam een ademanalyse af. De uitslag was 1,22 promille. Met een rijverbod van 5 uur en een transactie kon de verdachte het bureau weer verlaten. (05-095930)

Diezelfde nacht omstreeks 05.15 uur liet de politie een automobilist stoppen. De verdachte, een 22-jarige Enschedeër was zichtbaar dronken en wenste niet mee te werken aan de ademtest. Hij werd daarop aangehouden en geboeid overgebracht naar het bureau. De ademanalyse gaf een uitslag van 2,06 promille. De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op. Daarop wilde de verdachte er vandoor en rende het politiebureau door. Hij kon worden gestopt en is daarna ter ontnuchtering opgesloten. (05-095942)

Bromfietser onder invloed

Aangehouden voor diefstal cq joyriding

Enschede

Op donderdag 28 juli omstreeks 01.15 uur zag de politie een man rijden op de Minkgaarde in Enschede.Hij reed in de richting van de Van Lochemstraat, kwam vijf minuten later weer terug en reed de parkeerplaats op bij het muziekcentrum. Deze persoon droeg geen helm en had de vaart er mooi in. De politie sprak de bromfietser, een 21-jarige Enschedeër aan, die daarop verklaarde de bromfiets kort daarvoor te hebben weggenomen om uit te proberen. De bromfiets was niet zijn eigendom. Bij de 21-jarige werd tevens alcoholgebruik geconstateerd. De politie hield de man aan ter zake diefstal dan wel joyriding en rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,43 promille. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-095908)

Diefstal vrachtwagen

Vrachtwagen was niet afgesloten

Enschede

Op woensdag 27 juli omstreeks 21.00 uur deed een 24-jarige Enschedeër aangifte van diefstal van zijn witte vrachtwagen, merk Mercedes-Benz, kenteken BL-45-VH. De vrachtwagen werd tussen 16.30 en 20.15 uur diezelfde dag weggenomen vanaf de Galvanistraat in Enschede. De vrachtwagen was niet afgesloten. (05-095844)

Bedreiging

Verdachte aangehouden

Enschede

Op woensdag 27 juli werd omstreeks 15.20 uur bij de politie gemeld dat een man een ruit had ingeslagen van een woning aan de Scherpenzeelhoek in Enschede en naar binnen was gegaan. Ter plaatse deed de 55-jarige bewoner open en verklaarde dat een 38-jarige Enschedeër slaapplaats zocht en daarop zijn woning was binnen gedrongen. De 38-jarige had na afwijzing de 55-jarige met de dood bedreigd. Deze laatste wenste aangifte te doen. De 38-jarige verdachte hield zich op de zolder op en werd daar door de politie aangehouden. Na overleg met justitie werd de verdachte in verzekering gesteld en opgesloten. (05-095691)

Geluidsoverlast

Verdachte in haar woning aangehouden

Enschede

Op donderdag 28 juli omstreeks 01.15 uur werd een geluidsoverlast gemeld afkomstig uit een woning aan de S L Louwesstraat in Enschede. De politie constateerde luide muziek. Op aanbellen werd niet open gedaan. Kort daarna werd de muziek zachter gezet en vertrokken de agenten. Ongeveer 15 minuten later kwam wederom van dit adres geluidsoverlast. En wederom werd op aanbellen niet gereageerd. De politie heeft daarop met een machtiging de voordeur geforceerd. In de woning trof zij de 56-jarige bewoonster, die een afwezige indruk maakte, mogelijk als gevolg van alcoholgebruik. De bewoonster werd aangehouden en is na onderzoek door een arts ter ontnuchtering opgesloten. (05-095912)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --