Politie Twente

(aanvullende) Persberichten politie Twente d.d. 28 juli 2005

Zakkenrollen

Zes aanhoudingen

Nijverdal

Een winkel aan de Keizerserf in Nijverdal melde dat een vrouw op woensdag 27juli omstreeks 11.56 uur door vijf vrouwen van haar portemonnee was beroofd. Twee surveillaceeenheden namen direct poolshoogte. Deze zagen even later drie vrouwen, die aan het opgegeven signalement voldeden, in een auto stappen. In de auto zaten ook al een bestuurder en twee andere vrouwen. De auto werd tot aan de Nottermorsweg in Wierden achtervolgd. Hier werd het zestal ingerekend. De verdachten (vijf vrouwen en een man) komen uit Gilze (20 jr man en 39 jr vrouw), Rijen (23jr), Eindhoven (13 en 14jr) en Nieuwegein (28 jr). Alle verdachten ontkennen. De politie heeft een onderzoek ingesteld, getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844. (bps 05-095534)

Bedreiging

Mannen bedreigd door passant met hond

Almelo

Een 30 jarige Almeloer heeft aangifte gedaan van bedreiging door een onbekende man met hond. De 30-jarige reed op woensdag 27 juli omstreeks 17.45 uur met zijn snorfiets over de Middachten en passeerde een man met een grote Mechelse herder. De man jutte de hond op, waardoor het beest zich grommend en met ontblote tanden richtte op de 30-jarige en een 21-jarige getuige. Toen hier wat van gezegd werd, pakte de man een mes uit zijn zak en liet de hond los. Zowel de hond als de eigenaar renden vervolgens achter de 30-jarige aan. De twee mannen maakten zich hierop uit de voeten. Het betreft een blanke man, 180m lang, tussen de 45 en 50 jaar oud met een fors postuur. Verder droeg de man een bril, was gekleed in een lichtblauw overhemd en een zwarte spijkerbroek. In zijn borstzak zat een pakje shag. De Mechelse herder was zwart/grijs van kleur. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie. (bps 05-095775)

Vernielingen aan bedrijfspand

Drie jeugdigen aangehouden

Rijssen

Op woensdag 27 juli omstreeks 20.15 uur attendeerde een passant de politie op de aanwezigheid van personen in een leegstaand bedrijfspand aan de Jutestraat. Ter plaatse werden drie 11-jarige Rijssenaren in het gebouw aangetroffen. Zij bekenden ramen te hebben ingegooid. Ook werden andere vernielingen aangetroffen. Deze zijn mogelijk op een eerder moment door anderen gepleegd. Het drietal heeft aan het bureau een verklaring omtrent hun gedragingen afgelegd. Zij zijn naar bureau Halt doorverwezen. Tevens zijn de ouders van de jongens in kennis gesteld. (05-095826)

Snelheidscontrole

Rijbewijs ingevorderd

Haarle

Tijdens een lasercontrole op de Poggenbeltweg en Bathemerweg op woensdag 27 juli tussen 06.00 en 07.45 uur, werden acht snelheidsovertredingen geconstateerd, waarvan de snelste 112 km/h reed. De man, een 34 jarige inwoner van Lemele, reed daarmee 52 kilometer te hard. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er wordt proces verbaal tegen de man opgemaakt. (bps 05-095410)


---- --