Politie Gelderland-Zuid

Autodief eindigt in waterbak

Nijmegen 28-07-2005 - (01)

Agenten hebben woensdagnacht in Nijmegen een auto-inbreker op heterdaad aangehouden. De 31-jarige man uit Dodewaard eindigde na een achtervolging, met een nat pak in een waterbak.

Vannacht reden agenten op de Neerbosscheweg in Nijmegen een automobilist met hoge snelheid, verschillende keren, door rood licht rijden. Hierop stelden de agenten een onderzoek in en reden achter de auto aan, richting Energieweg. Tussentijds hoorden de agenten dat de auto op 26 juli was gestolen vanaf de Wedren. De achtervolgde bestuurder bleef meerdere malen rood licht negeren waardoor andere weggebruikers moesten remmen om aanrijdingen te voorkomen. Op de Ambachtsweg verloor de automobilist de macht over het stuur en kwam terecht op een bedrijventerrein. De politieagenten zagen de man uit de rijdende auto springen en wegrennen. Daarbij verloor hij zijn evenwicht en viel in een waterbak die op het terrein lag. De auto kwam enkele meters verder tot stilstand.

Meer misdrijven
Na zijn aanhouding is de verdachte op het politiebureau gehoord door de recherche. Op dit moment wordt hij nog vastgehouden in verband met het onderzoek. De verdachte heeft inmiddels vijf eerdere pogingen tot diefstal van een auto op de Wedren bekend.