Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Deelnemers in de rij voor CAI Beekbergen

04/07/2005

Beekbergen, 4 juli 2005
De 21ste editie van de internationale menwedstrijd voor twee-en vierspannen in Beekbergen belooft drukbezet te worden. Met 88 deelnemers uit 15 verschillende landen worden van 28 tot en met 31 juli alle records gebroken op de terreinen van Riant Equestrian Centre in Beekbergen. De organisatie heeft een deelnemersstop in moeten lassen om een overvol programma te voorkomen en de deelnemers comfortabel te kunnen blijven faciliteren.

De belangstelling voor deelname uit zowel binnen-als buitenland is enorm. Amper vijf weken voor het wereldkampioenschap tweespannen strijden `s werelds beste menners om de hoogste eer in hun rubriek. De tweespanrubriek is met 45 deelnemers uitermate sterk bezet. Onder hen bevindt zich de uit Weert afkomstige regerend Wereldkampioen Riny Rutjens. Rutjens schreef de internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn drie keer eerder op zijn naam en zal alles op alles zetten om dit jaar de vierde overwinning binnen te halen. Hij kan echter geduchte concurrentie verwachten. Niet alleen uit eigen land, met sterke tegenstanders als Mieke van Tergouw, Ben Gosschalk en Harry Verstappen, maar ook uit het buitenland. De altijd sterk presterende Zweed Yngve Käll is trouwe gast in Beekbergen en kan het Rutjens met name in de marathon moeilijk maken. De Zwitser Beat Schenk, winnaar van de dressuur in Saumur, en de Portugese Ana Christina Guerreiro met haar span KWPN-ers zijn kanshebbers op een overwinning in het onderdeel dressuur. Het voltallige Amerikaanse tweespanteam, bestaande uit vier rijders, zal evenals de rest van het deelnemersveld in Beekbergen de laatste puntjes op de `I' zetten voor zij afreizen naar het WK in het Oostenrijkse Salzburg van 8 t/m 11 september. In de rubriek vierspannen tellen we maar liefst drie oud-wereldkampioenen: Werner Ulrich (Zwitserland), Tomas Eriksson (Zweden) en niet te vergeten drievoudig Wereldkampioen én publiekstrekker Ijsbrand Chardon. Regerend Wereldkampioen Michael Freund zal te voet aanwezig zijn om een aantal van zijn leerlingen te assisteren bij hun deelname in Beekbergen. De vierspannen strijden niet alleen om de hoogste eer, maar ook om kostbare kwalificatiepunten voor de prestigieuze indoor Wereldbekercyclus. Het 33-deelnemers tellende veld kan zich naast deelname van de genoemde toppers bovendien verheugen op deelname van internationaal vooraanstaande menners als Koos de Ronde, Gert Schrijvers, Daniël Würgler, Christoph Sandmann, Tucker Johnson en vele anderen.
Naast het twee-en vierspangeweld komen 11 ponyvierspannen aan start in Beekbergen. De Belg Bart Verdroncken, winnaar in 2003 en 2004, heeft zijn zinnen gezet op een hattrick. Of hem dat gaat lukken, weten we op 31 juli!

De internationale menwedstrijd voor twee-en vierspannen vindt van 28 tot en met 31 juli plaats in Beekbergen.
Het volledige wedstrijdprogramma, deelnemerslijst en andere informatie vindt u op:

www.caibeekbergen.nl