Skatebond Nederland


Persbericht Skate Bond Nederland


----------
SBN stuurt 19 atleten naar EK Jüterbog

Op het Europees Kampioenschap speedskaten in het Duitse Jüterbog, vlak bij Berlijn, zullen 19 atleten de oranje kleuren dragen. Bondscoach Desly Hill maakte gisteren de namen van de uitverkoren rijders bekend. 'Het was verschrikkelijk moeilijk om tot een selectie te komen, er zijn zoveel goede rijders in Nederland. Ik denk dat we sterker zijn dan vorig jaar, alleen hebben we nu niet het thuisvoordeel zoals vorig jaar', aldus de Australische Hill.

Bij de heren zijn geselecteerd Arjan Smit (Nijeveen), Jan van Loon (Haule), Ronald en Michel Mulder (Zwolle), Karlo Timmerman (Staphorst), Ingmar Berga (Hoogeveen), Mark Horsten (Haulerwijk) en Sjoerd Huisman (Andijk). Horsten komt alleen op de piste in actie, Huisman alleen op de weg. Voor de afsluitende marathon rijden bovengenoemde heren, plus Geert Plender (Kamperveen), Emiel Blauw (Roden), Arjan Mombarg (Vorden), Roy Boeve (Kampen) en Klaas Slager (Staphorst).

Zes dames zijn geselecteerd voor het EK. Anniek ter Haar (Dedemsvaart), Tijn Ponjee (Utrecht), Elma de Vries (Haule), Jannitta Spigt (Ede), Foske Tamar van der Wal (Grijpskerk) en Nienke Stenekes (Damwoude). Stenekes zal niet uitkomen op het pistetoernooi.

Na de opening op zondag 31 juli wordt van 1 augustus tot 3 augustus het eerste programma afgewerkt op de 200 meter piste in Jüterbog. Op 5 en 6 augustus is het wegprogramma aan de beurt op de kartbaan van Altes Lager, iets buiten Jüterbog. Op 7 augustus is de marathon in Ludwigsfelde, een buitenstad van Berlijn.

Meer informatie:

Henk van Os
Directeur Skate Bond Nederland
Eperweg 72 8084 HJ 't Harde
Postbus 114 8084 ZJ 't Harde
tel. 0525659130
mob. 0622508593
fax 0525659131
e-mail: henk@skatebond.nl

Meer info: Website EK organisatie


----------
Over de Skate Bond Nederland (SBN)

De Skate Bond Nederland is in 2004 tot stand gekomen na een fusie van de de Nederlandse Rolschaatsbond, Skeelerbond Nederland en de Nederlandse Bandy Federatie. De skategerelateerde sporten die onder de hoede van de SBN vallen zijn aggressive, bandy, downhill, inlinehockey, kunstrijden, recreatie, rolhockey en speed. In korte tijd groeide het ledenaantal van de afzonderlijke bonden van 2.500 tot nu 12.500, georganiseerd in bijna 100 verenigingen. De SBN wil ten behoeve van een verantwoorde sportdeelname van zoveel mogelijk inwoners in Nederland leiding geven aan de beoefening van de skatesport in al haar verschijningsvormen. De SBN is door het Ministerie van VWS en NOC*NSF erkend als enige vertegenwoordiger van de skatesport in Nederland en is aangesloten bij de Wereldbonden FIRS (Rollersports), FIB (Bandy) en de Europese bond CERS. Univé Verzekeringen is hoofdsponsor van de SBN. Voor meer informatie zie www.skatebond.nl


----------