Ingezonden persbericht


EXPOSITIE KAREL APPEL

in HOTEL CONFERENTIECENTRUM BOSCHOORD,

GEMULLEHOEKENWEG 143 te OISTERWIJK

Officiële opening op ZONDAG 31 JULI 2005 tussen 14.00 en 17.00 uur

De kunstwerken zijn reeds per vandaag te bezichtigen

De expositie i.s.m. Amadeus Art duurt tot en met vrijdag 30 september 2005

Zeven dagen per week geopend, gratis toegang

Er zijn diverse bijzondere zeefdrukken aanwezig waaronder een aantal unieke, door Karel Appel persoonlijk ingekleurde collector-items.

Karel Appel is één van de belangrijkste Nederlandse kunstenaars aller tijden. Zijn inspiratie zijn aanvankelijk spontane en onschuldige kindertekeningen (lijnvoering) en afbeeldingen van primitieve volkeren (voornamelijk de Afrikaanse kunst). In 1948 is Appel de mede-oprichter van de vernieuwende Cobra-groep die de naoorlogse moderne kunst in belangrijke mate beïnvloed heeft. Na deze periode is Appel gefascineerd bezig met action-painting: het leven hier en nu, het experiment. Appels werk heeft een dramatisch en agressief allure door het krachtig penseelwerk en de grove, zware lijnen en grote kleurvlakken, waarin voornamelijk fantasiefiguurtjes worden neergezet tegen een vaak niet opgevulde donkere achtergrond.

Met brede kwasten dikke klodders verf schildert en tekent hij rechtstreeks uit de tube. Doordat hij de olieverf dik opbrengt, lijkende kleuren helderder door het oxidatieproces dat daarop volgt. Vanuit de donkere achtergrond komen kleuren en licht naar voren.

Kleurenmagiër Appel laat kleuren leven doordat hij erin slaagt het licht door kleur te mengen.

Hotel Conferentiecentrum Boschoord, dat grenst aan een uniek heide- en vennengebied, is onderdeel van diverse toeristische arrangementen die u meevoeren door een ongerept landschap waarbij u volledig kunt genieten van de omgeving. Achter de sfeervolle gevel van het hotel vindt u een gerieflijke hotel- en een efficiënt ingerichte vergaderaccommodatie. Boschoord heeft een reputatie op het gebied van evenementen met een speciale zaal voor themafeesten.

Met vriendelijke groet,

Hotel Conferentiecentrum Boschoord,

Bart Ossendrijver, Manager

Hotel Conferentiecentrum Boschoord

Gemullehoekenweg 143

5062 SB Oisterwijk

tel. (013) 523 16 00

Internet: www.hcc-groep.nl/boschoord

Internet: www.amadeusart.nl