Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 29 juli 2005

Finale Nationaal Kampioenschap Schatgraven in Attractiepark Cape Holland

Voorrondes beloven spannende strijd

Zondag 31 juli vindt de finale plaats van het Nationaal Kampioenschap Schatgraven in Attractiepark Cape Holland. De voorrondes (18 juli tot en met 30 juli) zijn tot nu toe druk bezocht en een groot succes. De finale belooft een spannende strijd. Per voorrondedag doen zo'n 240 kinderen mee. Het kampioenschap telt dit jaar dus ruim 3000 kinderen tot en met twaalf jaar, waarvan er 40 deelnemen aan de finale. Om 11.00 uur worden de deelnemers van de finale verwacht op het dek van het VOC-schip de Prins Willem. Bij de ingang van het schip krijgen de finalisten allemaal een Piratenpak en instructies van kapitein Simon de Zwarte. Nadat alle 40 piraatjes de pirateneed afgelegd hebben, begint de finale. Er zijn kaartjes te winnen voor verschillende attractieparken en de hoofdprijs is een midweek op een leuk vakantiepark.

Alle hens aan dek!
De voorrondes van het Nederlands Kampioenschap Schatgraven zijn tot nu toe een groot succes. Ruim 3000 kinderen hebben dit jaar meegedaan en slechts 40 kinderen nemen zondag 31 juli deel aan de finale. De piraterij kan beginnen als alle kinderen in piratenkleding zijn gehuld en een pirateneed hebben afgelegd. De kinderen worden niet alleen beoordeeld op hun graafkwaliteiten, maar ook op hun kennis van piraten, de geschiedenis van de Nederlandse zeehelden en de VOC. Na een schriftelijke piratenoverhoring kan het graven in verschillende bakken beginnen. Er zijn kaartjes voor verschillende attractieparken te winnen en de allerbeste piraat wint een leuke vakantie.

Spannende avonturen
Tijdens de voorrondes komen kinderen al veel te weten over piraten, geschiedenis en de VOC, want in het park beleven ze onvergetelijke avonturen. Zo ontdekken zij Pirate Village, het domein van de piraten, waar ze kunnen klimmen en klauteren. Tijdens een bezoek aan de Hurricane, de grootste nautische simulator van Nederland, ontdekken ze waarom de zeelieden van de VOC in die tijd bang waren voor stormen en piraten. Ook komen ze in de VOC Wonderwalk te weten hoe een schip in die tijd gebouwd werd. Hoogtepunt van de ontdekkingstocht is een bezoek aan het grootste VOC-schip ter wereld, de 'Prins Willem'. Het schip is maar liefst 72 meter lang en 54 meter hoog en was het vlaggenschip van de VOC. Tijdens hun ontdekkingstocht kunnen kinderen bovendien de kapitein van de Prins Willem, zijn bemanning en gevaarlijke piraten ontmoeten. Met een entreekaartje van het attractiepark heeft de bezoeker ook toegang tot het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Hier kan men alles te weten komen over het redden van mensen op zee. Bezoekers kunnen meevaren op een reddingbootsimulator, morseberichten over seinen, telexberichten verzenden of windkracht 10 ervaren in de windtunnel.

Ontdek de schatten van Cape Holland
Attractiepark Cape Holland en Reddingmuseum Dorus Rijkers zijn onderdeel van het grote themapark Cape Holland dat is gevestigd op de voormalige rijksmarinewerf Willemsoord. Naast het attractiepark zijn op het rijkswerf diverse andere onderdelen gevestigd. Deze diverse onderdelen van Cape Holland hebben hun eigen openingstijden en zijn apart te bezoeken. Zo is er de grootste megabioscoop van de kop van Noord-Holland (Cape Holland Utopolis) en een prachtig indoor speelparadijs (Cape Holland Caper's Nest). Door Cape Holland Special Events worden diverse evenementen georganiseerd in een complex van karakteristieke industriële ruimten en zalen. Deze ruimtes zijn geschikt voor tentoonstellingen, beurzen en feesten. Ook is er het Cape Holland Waterworld Café, een bijzonder grand café. Tenslotte is ook het Marinemuseum op het rijkswerf gevestigd. Hier is alles te leren over de geschiedenis van de Koninklijke Marine.

Voor meer informatie over Attractiepark Cape Holland kan men bellen met tel: 0900-1231123 (EUR 0.15 p/m). Ook kan men een kijkje nemen op www.capeholland.nl, hier is tevens alle informatie over de andere onderdelen van Cape Holland te vinden.

Noot voor de redactie (